Sabah

RAMAZAN KATLİAMLA BAŞLADI

Katil İsrail, sahur katliamı yaptı. 67 Filistinli­yi daha öldürdü. Ramazanın ilk gününde iki bebek de açlıktan öldü. Filistinli­ler ilk teravih namazını enkazlar arasında kıldı. Siyonist rejim, Mescid-i Aksa’da ise namazı engelledi YIKINTILAR ARASINDA TER

-

Gazze Şeridi’ndeki Filistinli­ler, ramazan ayını ölümle karşıladı. İsrail ordusunun, halkı aç ve susuz bırakıp yardımları­n ulaşmasını engelleyer­ek insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediğ­i saldırılar­da can kaybı son 24 saatte 67 artarak 31 bin 112’ye yükseldi. Katil sürüsünün Sabra Mahallesi’nde bir evi bombalamas­ı sonucu çoğu çocuk ve kadın 16 Filistinli öldü.

■ Gazze Şeridi’nde kuvözdeki 2 bebek daha yetersiz beslenme ve tıbbi teçhizat eksikliği nedeniyle hayatını kaybetti. Açlıktan ölenlerin sayısı 27’ye yükseldi.

■ Birleşmiş Milletler’e bağlı UNRWA’dan “Açlık Gazze’nin her yerinde” açıklaması yapıldı.

■ Middle

East Eye sitesine konuşan 77 yaşındaki Diab al-Zaza, “1948’teki Nekbe’den daha kötü koşullar altındayız” sözleriyle yaşadıklar­ı felaketi özetledi.

■ Gazze Şeridi’ndeki Filistinli­ler, yokluk, bombalar, evsizlik ve ölümlere rağmen yine de çadırların­ı, enkaz yığınları altındaki sokakların­ı ve barındıkla­rı yerleri ramazan için süslemeye çalıştı.

■ Gazzeli bir çocuk ise “Dünyanın diğer yerlerinde çocuklar ramazan ayını güzel şekilde dekorasyon ve ışıklarla karşılayac­ak ama Gazze’de bizler ramazan ayını bombardıma­n ışığıyla karşılıyor­uz. Bütün dünyada çocuklar sahura ramazan davulcusun­un sesiyle uyanacak ama Gazze’de biz korkutucu bombardıma­n sesleriyle uyanıyoruz” dedi.

İSRAİL’İN saldırılar­a devam etti ği ve çok sayıda camiyi yıktığı Gazze Şeridi’nde ilk teravih namazı kılındı. Gazze’de İsrail saldırılar­ına hedef olan camilerin büyük bir bölümü kullanı lamaz hale geldiği için çoğu bölgede teravih namazı kılınamadı. Camilerin

Ramazan ayının ilk gününde İsrail’in Gazze’ye saldırılar­ı devam ederken Refah’taki Filistinli­ler, evlerinin enkazı üzerinde ilk iftarların­ı yaptı.

ve meydanları­n dolup taştığı önceki ramazanlar­ın aksine Gazzeliler sınırlı sayıdaki mekânda teravih namazların­ı kıldı. İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye düzenlediğ­i saldırı larda bombalanan 500’den fazla cami enkaza döndü.

 ?? ?? EVLERİN ENKAZI ÜZERİNDE İLK İFTAR
EVLERİN ENKAZI ÜZERİNDE İLK İFTAR
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye