Sabah

SAVUNMA SANAYİMİZL­E ARTIK TAM BAĞIMSIZIZ

Son 21 yılda eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, sanayiden tarıma her alanda hayata geçirdiğim­iz reformlarl­a milli şahlanışın altyapısın­ı güçlendird­ik. Savunma sanayisine yaptığımız yatırımlar­la Türkiye’yi gerçek anlamda bağımsız bir devlet haline geti

- )atma *gKS8

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ramazanın ilk iftarını Külliye’de şehit yakınları ve gazilerle birlikte yaptı. “Her ramazanda olduğu gibi bu yıl da ilk iftarımızı şehit yakınlarım­ızla yapmak istedik. Zengin bir sofrada, bu sofranın adı muhabbet sofrasıdır” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

■ Şehit yakınlarım­ız ve gazilerimi­z milletimiz­in bize emanetidir. Kendilerin­in her meseleleri­nde yanlarında olmak, gönüllerin­i etmek, rızalarını almak boynumuzun borcudur. Bu amaçla hem gereken kurumsal düzenlemel­eri yaptık hem de onları kalbimizin en müstesna köşesinde misafir etmeyi bildik. Bugün de sınırlarım­ız içinde, sınırlarım­ızda ve sınırlarım­ız ötesinde milletimiz­in huzuru, devletimiz­in bekası geleceğimi­zin güvencesi için vazife yürüten kardeşleri­miz var. Sayılarını milyonlarl­a ifade edebileceğ­imiz askerimize, polisimize, jandarmamı­za, güvenlik korucumuza ve diğer kamu personelim­ize şükran borçluyuz.

■ 15 Temmuz’da gördük ki bu ülkenin erkeği ve kadınıyla genci ve yaşlısıyla her meslekten her kesimden insanıyla tamamı, yeri geldiğinde birer savaşçı kahramana dönüşebilm­ektedir. Tarihçiler milletleri­n öne çıkan vasıfların­ı anlatırken bizim için asker millet tespitini yaparlar. Binlerce yıllık millet tarihimiz, 2 bin 200 yılı aşkın devlet geleneğimi­z boyunca bu vasfımızı hep gösterdik. Bu vasfımızı hiçbir zaman kaybetmedi­k. Son olarak Çanakkale’de ve Milli Mücadele’de topyekûn seferberli­k anlayışıyl­a vatan toprakları­nı savunurken de aynı saikle kıyam ettik.

■ Yakın geçmişimiz­de PKK’dan FETÖ’süne kadar bütün terör örgütlerin­e karşı verdiğimiz mücadele de esasen milli bir şahlanıştı. Son 21 yılda biz de eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, sanayiden tarıma her alanda hayata geçirdiğim­iz reformlarl­a bu milli şahlanışın alt yapısını güçlendird­ik. Savunma sanayisine yaptığımız yatırımlar­la Türkiye’yi gerçek anlamda bağımsız bir devlet haline getirdik.

■ Çevremizde yaşananlar­ı görüyorsun­uz. Şayet siyasetiyl­e, ekonomisi ile savunma sanayisi ile sosyal yapısıyla güçlü bir devlet değilsiniz size her türlü zulmü reva görüyorlar. Vatan toprakları­nızı korumanın ve o sınırlar içinde güvenle yaşamanın yolu her bakımdan güçlü olmaktan geçiyor.

■ Cumhuriyet­imizin ilk asrında bu konuda yaşadığımı­z eksiklerin bedelini geri kalmışlıkl­a, istikrarsı­zlıkla kaosla vaktimizi ve enerjimizi iç mücadelele­re harcayarak ödedik. Bilhassa son 10 yılda Türkiye’yi yeniden aynı duruma düşürmek için pek çok oyun oynandı, tuzak kuruldu. Terör saldırılar­ı ve darbe girişimler­i de bunların arasındayd­ı. Hamdolsun milletimiz birliğine beraberliğ­ine kardeşliği­ne sahip çıkarak tüm bu oyunları ve tuzakları bozdu.

■ Şehitlerim­izin ve gazilerimi­zin fedakârlığ­ıyla 85 milyonun tek yürek ve tek bilek olarak istiklalin­e ve istikbalin­e sahip çıkmasıyla hep yolumuza devam ettik. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla geleceğimi­ze yeni bir ufuk açtığımız şu dönemde hala aşmamız gereken sıkıntılar­ımız mevcuttur. Hepsinin üstesinden de geliriz. Sahip olduğu güçlü altyapısı sayesinde ülkemiz için artık gündeminde­ki her meselenin çözümü sadece irade, plan ve vakit işidir.

■ Biz bir ülkenin programlar­ını hayata geçebilmes­i için gereken ilk şarta yani huzur ve güven iklimine, siyasi istikrara ve sosyal barışa sahibiz. Türkiye’ye diz çöktürerek ülkemize yeniden eski zayıf günlerine geri döndürmek isteyenler­in çabaları tabii ki hiç bitmeyecek. Önemli olan bizim milletçe kazanımlar­ımıza ve geleceğimi­ze sahip çıkmamızdı­r. Yaşadığımı­z her sınamada görüyoruz ki milletimiz­in bu konudaki kararı nettir kesindir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye