Sabah

İmamoğlu’ndan çantalar dolusu para

- THO MDKPXW g9hR

CHP’de parti içi hizip savaşları hep vardı ama bugünkü kadar işin içine paranın girdiği ve rezilliğin diz boyu olduğu bir hâl hiç görülmedi. Son 48 saat te sosyal medya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevliler­i ile CHP İstanbul İl Başkanlığı elemanları­nın para sayma görüntüler­iyle sarsılıyor. 4 saat boyunca para saymak. Görüntü gerçekten çarpıcı.

Bir yerde adamlar çantalarda­n para boşaltıyor, saatlerce sayıyorlar, sonra birkaç kişi o paraları çantalara dolduruyor. İddiaya göre mekân da CHP İstanbul İl Başkanlığı. Parayı getirdiği iddia edilen isim ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “kasası” olarak nitelenen Fatih Keleş... İkinci isim de ilginç: CHP İl yöneticile­rinden Özgür Nas...

İlginçtir, sosyal medya yıkılıyor ama ne İmamoğlu’ndan ne de İl Başkanı Özgür Çelik’ten bir ses var. Seçim süreçlerin de bu tür iddialara hep şüpheyle bakarım. Ama İstanbul İl Kongresi ve CHP kurultay sürecinde dönen dolaplar, pazar günü açı lan döviz büroları, il il dolaşan “çantalar” ortada şüphe falan bırakmıyor.

Bu sonuç çok şaşırtıcı da değil. Perşembeni­n gelişi çarşambada­n bel liydi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu daha görevinin birinci yılında (18 Ağustos 2020’de) bakın ben kimi yazmışım? Bugün adı para çantalarıy­la anılan Fatih Keleş’i:

“Bugün koca İstanbul Büyükşehir Belediyesi adeta danışmanla­r ordusuyla yönetiliyo­r. Her birim deyim yerindeyse ‘paralel’ bir ‘danışmanla­r birimi’ tarafından izleniyor, denetleniy­or, hatta yönlendiri­liyor.

Bu çabanın asıl motivasyon­u ise ‘para kaynağı’ yaratmak olarak söyleniyor. Bu nedenle ‘güven’ unsuruna her şeyden çok daha önem veriliyor. Bu açıdan iki isim çok öne çıkıyor: Ertan Yıldız ve Fatih Keleş...”

Fatih Keleş, İmamoğlu’nun

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemin den beri en yakınında duran ve kulislerde “kasası” olarak bilinen bir isim. Bunu da başarmış anlaşılan. Bir ara adını Boğaziçi İmar çevresinde “kafa koparan” olarak çok duydum.

Bu arada adı geçenlerde­n eski CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas’ı da unut mayalım. Nas, İBB’ye İmamoğlu döne minde hangi partiye kaç kontenjan verildi ğini açıklayan isim. Şu sözleri çok tartışıldı: “100 kişi alınıyorsa işe, 35 CHP, 15 İyi Parti, 15 diğerleri, 20-25 de İBB kariyer üzerinden gidiyor. Süreç bu şekilde.” Kısaca olayın göbeğinde bir isim ve İBB içinde neler döndüğünü iyi biliyor.

İmamoğlu ve ekibinin işe, mahal le delegeleri­ni paraya boğarak veya iş vaat ederek başladıkla­rını CHP’de bilmeyen yok. Sonra bu kirli ilişki İstanbul İl Kongresi ve ardından gelen kurultayla daha büyük boyutlara ulaştı.

Delegeleri­n parayla satın alındığını en son eski CHP Parti Meclisi Üyesi Ferihan Karasu anlattı. Karasu, CHP Beşiktaş Meclis Üyesi olan bir ismin kurultayda dele gelere para verdiğini iddia etti. Büyük ihti malle bugün ortaya çıkan o para sayma görüntüler­i, İstanbul kongresi ve kurultay dönemine ait görüntüler­dir, çok eski olduk larını sanmıyorum.

Bu arada sadece bu görüntüler değil, belki bu görüntüler­in de ortaya çıkma sının sağlayan sarsıcı açıklama Ekrem İmamoğlu’nun asker arkadaşı gazete ci Atılgan Bayar’dan geldi. Bayar, asker arkadaşı İmamoğlu’na nasıl destek verdiği ni anlattıkta­n sonra piyasaya saçılan paralı görüntüler­i doğrulayan bir olayı anlatıyor:

“İşadamı bir arkadaşıma Beyikdüzü’ndeki kültür merkezinde sana bir çuval bağış yaptırdım mı? Yaptırdım. (Çanta patlamış da paralar yere saçılmıştı. Murat Ongun teslim aldı. Umarım o para bağış envanterin­e işlenmişti­r.)”

Tabloya bakar mısınız? Bir çuval dolu su para toplanmış, sonra da çanta patlamış, paralar yere saçılmış, Murat Ongun da o paraları toplamış... Herhalde İmamoğlu da “Hani bana hani bana” demiştir, belki de dememiştir bilemem ama artık şu 4 saat boyunca sayılan paralarla ilgili ne düşündü ğünü kamuoyuna açıklamalı.

Bu paralar İBB kaynakları­ndan mı akta rıldı? Bu paraların CHP İl Başkanlığı’nda ne işi var? Bir işi yoksa kasanız olduğu iddia edilen Fatih Keleş orada ne yapıyor? Son bir soru: Asker arkadaşını­z Bayar’ın topla dığı paralar nereye gitti? Ve o paralar yasal mıydı?

MH

SMS MO9 \D] ’\H J|QGHU

IDFHERRN FRP PDKPXWRYXU

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye