Sabah

Perinçek’in oruç yazısı

- SALİH

Her ramazan ayı, 6EZAI .ARAKOç’un orucun anlamı üzerine dercettiği bir yazısını da bize getirirdi. Kendimi bil dim bileli bu böyleydi.

Orucu dirilişe, dirilişi de oruca bağlardı. Merhum .ARAKOç en son 2019’da basın bildirisi yoluyla “Allah’ın bize bir mucize lütfu olan ramazan ayı geldi. Ümit ediyoruz ki İslam Milleti olarak tam anlamıyla dirile lim ve içler acısı durumumuzu düzeltmek için büyük diriliş adımlarımı­zı atalım...” demiş ti. Devamını da şöyle getirmişti: “B|YLE OLMADığı TAKDIRDE, BATıDAKI, DOğUDA

KI, KUZEYDEKI İSLÂM’DAN MAHRUM, GAFIL GüçLER DüNYAYı BüYüK BIR ATEşE ATACAK LARDıR. BUGüNüN TEKNOLOJIS­I DE Düşü NüLüRSE BU BIR NEVI ‘KıYAMET KOPMASı’ GIBI BIR OLAY OLACAKTıR...”

Çoktan çıktı dedikleri; 3. Dünya Savaşı nasıl bir “KıYAMETE” neden olacak, bilmi yorum.

Benim bildiğim şudur: *AZZE hepimizin kıyameti oldu. Olmaya da devam ediyor!..

★★★

Lakin öyle muhteremle­r de var ki “KıYA METLER KOPSA” ruhları duymaz. Bunlar için her şey keyif, her şey eğlence; RAMAZAN bile!

İSMET ÖZEL bir defasında şöyle demişti: “Billboardl­arda falan görüyoruz: ‘Ramazan keyfi...’ bilmem ne. Bu kâfirlerin işidir (...) Ramazan keyifli bir şey değildir. Ramazanın keyfi çıkarılmaz. Bizim kültürümüz­de rama zan eğlenceler­i doğrudan doğruya kâfirlerin icat ettikleri şeylerdir (...) İslam’da ibadetleri­n hepsi küfre darbe vurmakla alakalıdır...” ( ............................. )

Fakir de müsaadeniz­le şuncağızı söylesin: *AZZE’de çocukların açlıktan ve susuzlukta­n ölmesi bile “keyfimizi” kaçırmıyor, yaşam standartla­rımızın değişmesin­e zerre miska li neden olmuyorsa ramazan ayının anlamını ve tuttuğumuz orucun neye tekabül ettiğini bilmiyoruz, dahası, nefs konforunda­n hiçbir şekilde taviz vermiyoruz demektir.

Halbuki oruç tam da NURETTIN TOPçU’nun tarif ettiğidir: “Oruç, içimizdeki nefs denen canavarı köstekleye­rek zapteden ve böylelikle içimizde ilahi unsur olan mer hametin serbest kalmasını sağlayan bir disip lindir...”

NURI PAKDIL ustamız da “BIAT” adlı eserinde oruçla ilgili şunları yazmış tı: “Ezilmişler­i, hakları yenenleri, yoksulları, özgürlük savaşımcıl­arını, emekçileri savunur

ValLh WXna#VaEah FRm WU

İslâm öğretisi. Bu öğretiye göre, insan ancak çalışmasın­ın karşılığın­ı görebilece­ktir, emeği nin karşılığın­ı alabilecek­tir. Oruç, İslâm öğre tisinin temel ilkelerini gözlerimiz­in önüne koydu yeniden, uyardı bizi. İnsan emeğini, oruçla, bir kez daha kutsadık...”

6EZAI .ARAKOç, Nurettin Topçu, NURI PAKDIL bugün aramızda yok. Hepsine son suz rahmet diliyorum. İSMET ÖZEL’in de Allah ömrünü bereketlen­dirsin...

Yazık ki yazık, bu ramazan ayında henüz “bizim mahallede” sarsıcı bir oruç yazısı yazan çıkmadı.

★★★

Gelgelelim, hiç umulmayan bir yerden, Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın DOğU PERINçEK’ten çok etkili bir ramazan yazı sı geldi.

Aydınlık’taki söz konusu yazısından bir likte okuyalım: “Medyadaki ‘Ramazan menüleri’ne bakıyoruz, halkın büyük çoğun luğunun gündeminde değil. / Ramazan bu mudur? / Ramazan, yeme içme ve akşam ları da sahura kadar eğlenme ayı mıdır? / Oruç niçin tutuluyor, iftarda ziyafet sofrasına oturmak için mi? (...) Hele zevk ve sefanın alıp yürüdüğü, halkın yoksullaşt­ığı toplum sal süreçlerde, Ramazan’ın bencilliği öldü ren ahlâkı daha büyük değer kazanıyor. Biz o binlerce yıllık büyük mirasın sahipleriy­iz. / Ziyafetler, tıksırınca­ya kadar yemeler onla rın olsun, Ramazan’ın paylaşmacı değerleri bizimdir. / Üstünlük bizdedir (...) Onların bir Şah Hataîleri var mı, Ramazan gündemimiz­e

16. Yüzyıldan ışık tutuyor: ‘Bunda kibr ü kin olmaz / Hem sen olup hem ben olmaz...”

İmdi soralım: Nöbetçi liberal muhafa zakârlarda­n veya İslam’ı Protestanl­aştırmak için yanıp tutuşanlar­dan veya Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı tökezletme­kten başka dertleri olmayanlar­dan, hülasa bilu mum Babacangil­lerden böyle bir yazı çıkma sı mümkün mü?

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye