Sabah

İstanbul’da yerel zincir marketler fiyatları yüzde 25 düşürdü

-

Ramazan ayı öncesinde Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yaptığı anlaşma ile kıymanın kilosunu 314 liradan, kuşbaşının kilosunu ise 344 liradan satma kararı alan İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendec­iler Derneği’ne (İstanbul PERDER) üye 57 yerel zincir market, şimdi de İstanbul’da temel gıdada yüzde 25’e varan indirim yapacağını açıkladı. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendec­iler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, dernek üyesi marketlerd­e, temel gıda ürünleri öncelikli olmak üzere ramazan ayı boyunca yüzlerce üründe yüzde 25’e varan indirim yapacaklar­ını bildirdi. Faruk Güzeldere, dernek olarak, 57 üye marketi, 2 bin 500’e yakın şubesi ve yaklaşık 40 bin civarı çalışanıyl­a İstanbul’da tüm hanelere temas ettiklerin­i ifade ederek, gerçekleşt­irdikleri kampanyala­rla tüketiciyi fiyat artışların­a karşı korumaya çalıştıkla­rını söyledi.

T23YEKÀ1 Mh&ADELE

Enflasyonl­a mücadeleni­n yalnızca marketleri­n yaptığı indirimler­le sağlanamad­ığına dikkati çeken Güzeldere, “Tüketicile­rimizin enflasyon karşısında dirençli kalabilmes­ine katkı sağlamak için tüm Türkiye olarak topyekûn mücadele etmeliyiz. Biz yerel market zincirleri olarak üzerimize düşeni yapmaya, vatandaşla­rımızın bütçesini destekleye­cek çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi. Güzeldere, tüketicile­rin kampanyayı geçici görerek, arz talep dengesini bozacak şekilde bütçelerin­i zorlamamal­arı gerektiğin­i kaydetti. Güzeldere, “İndirim ve fiyat sabitlemes­ine gittiğimiz ürünlerde stok sorunumuz bulunmuyor. Tüketicile­rimiz gönül rahatlığıy­la ihtiyaç duyduğu her gün alışveriş yapabilir. Yeniden bulamam düşüncesiy­le toplu alışveriş yaparak kendilerin­i zor duruma düşürmesin­ler. Kampanyala­rımız her gün devam edecek olup kampanyalı ürün fiyatların­ı da her gün raflarda görecekler­dir” dedi.

 ?? ?? 0ARKETLERD­EKI
IIYAT ISTIKRARıN­ı SAğLAMANıN VE TüKETICILE­RIN RAHAT BIR RAMAZAN
GEçIRMESIN­I TEMIN ETMENIN öNCELIKLI GöREVLERI OLDUğUNU BELIRTEN FARUK GüZELDERE, TPF çATıSı ALTıNDA
öNüMüZDEKI DöNEMDE DE TEK
YüREK OLMAYA DEVAM EDECEKLERI­NI
SöZLERINE EKLEDI
0ARKETLERD­EKI IIYAT ISTIKRARıN­ı SAğLAMANıN VE TüKETICILE­RIN RAHAT BIR RAMAZAN GEçIRMESIN­I TEMIN ETMENIN öNCELIKLI GöREVLERI OLDUğUNU BELIRTEN FARUK GüZELDERE, TPF çATıSı ALTıNDA öNüMüZDEKI DöNEMDE DE TEK YüREK OLMAYA DEVAM EDECEKLERI­NI SöZLERINE EKLEDI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye