Sabah

Anketlerde fark azalıyor, kaygılıyım

- Murat KARAMAN / 6ABA+ Ertan GhRCANER / 6ABA+

Yeniden aday gösterilme­yen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç

Soyer, İzmir’de AK Parti’nin yükselişte olduğunu itiraf etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştiren Soyer şunları söyledi:

Aday gösterilme­memle ilgili, sadece anketlerde düşük çıktığıma dair bir cümle kuruldu. Son 6 ay içinde birçok anket yaptık, hiçbirinde düşük çıkmamıştı­m. Niçin aday gösterilme­diğimi bilmiyorum. Ben istesem de bir ortaklık söz konusu değil. Baştan beni dışarıda tutmayı ortaya koyan bir irade var. Böyle bir tablo varken birlikte yol arkadaşlığ­ı yapmak mümkün gözükmüyor.

İzmir’deki anketleri izliyorum. Aradaki farkın azaldığını görüyorum. Kaygılıyım. Birçok ilçede sıkıntı olduğuna dair duyumlar alıyorum. Genel başkan ‘sorumlu benim’ diyor. Eğer 1 Nisan’da ciddi kayıplar yaşanırsa o zaman herhalde söyleyecek­leri ve yapacaklar­ı olacaktır. Eğer bu sorumluluğ­u üzerine alıyorsanı­z, onun sorumluluk­larını yerine getirmeyi göze alıyorsunu­z

demektir. dana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, pazarda kendisini “hizmet yapmadığı” için eleştiren vatandaşın üzerine yürüdü. CHP’li Karalar önceki gün Seyhan ilçesi İboosman Caddesi üzerinde kurulan semt pazarında esnafı ziyaret etti. Pazarda alışveriş yapan 70 yaşlarında­ki bir kişi Karalar’a “Niye sanayiye otobüs yok diyorsun? Hizmet yapmıyorsu­n başkan” dedi. Bu sözler üzerine Karalar ile yaşlı adam arasında gergin anlar yaşandı. Karalar’ın üzerine doğru yürüdüğü vatandaş, “Beni mi döveceksin? Hadi vur bakalım” diye bağırdı. Vatandaşla­rın araya girmesi ile yaşanan gerginlik daha fazla büyümeden önlendi.

 ?? ?? Özgür Özel, Cemil Tugay’ı İzmir’den aday göstermişt­i.
Özgür Özel, Cemil Tugay’ı İzmir’den aday göstermişt­i.
 ?? Tunç Soyer ??
Tunç Soyer

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye