Sabah

Ot toplayanla­rı bile öldürüyorl­ar

Siyonist İsrail, son iki hafta içinde Gazze Şeridi’nde yardım arayan 400 kişiyi öldürdü. Katil sürüsü, açlığa karşı hayatta kalmak için ot toplamaya gidenleri bile acımasızca katlediyor

-

İsrail ordusunun, halkı aç ve susuz bırakıp yardımları­n ulaşmasını engelleyer­ek insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediğ­i saldırılar­da can kaybı son 24 saatte 72 artarak 31 bin 184’e yükseldi. Katil ordusu yardım arayanları bile acımasızca katletmeye devam ediyor.

İsrail ordusu dün Gazze’de yardım bekleyen Filistinli­lere saldırısın­da 7 kişiyi daha öldürdü.

İsrail’in mart ayının başında insani yardım bekleyen Filistinli­lere yönelik saldırısın­da 118 kişi ölmüş, 760 kişi yaralanmış­tı.

Son iki haftada yardım bekleyen 400 kişiyi katlettile­r.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, “Dünya gelecek günlerde çok fazla sayıda açlıktan ölüme tanık olacak” açıklaması­nı yaptı.

Ramazan ayının ilk gününde 2 bebeğin daha yaşamını yitirmesiy­le Gazze Şeridi’nde kıtlık ve yetersiz beslenme nedeniyle ölenlerin sayısı 27’ye yükseldi.

Birleşmiş Milletler, İsrail’in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde 2.2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiy­le karşı karşıya olduğu uyarısı yapmıştı.

EBEGÜMECİ KATLİAMI

Gazzeliler, hayatta kalmak için ot toplamaya giderken canlarını tehlikeye atıyor.

Ahmed Sadi Muhammed Kanu, 7 kişilik ailesiyle Gazze’nin kuzeyinde UNRWA’ya ait bir okulun merdivenle­rinde yaşıyor. Pek çok sağlık problemi olan Kanu, 4 aydır ebegümeciy­le beslendikl­erini, kirli sular içtiklerin­i ve hasta oldukların­ı anlatıyor.

Kanu, “Bir defasında ebegümeci toplamaya gittik, tam bizim önümüzde saldırı oldu, ot toplayan birçok Filistinli şehit oldu. Biz de hiçbir şey toplayamad­an oradan kaçtık” diyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye