Sabah

GAZZE DÜNYANIN EN BÜYÜK KADIN VE ÇOCUK MEZARLIĞI OLDU

BAŞKAN ERDOĞAN: İsrail’in saldırılar­ı sonucunda Gazze dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığın­a dönüşmüştü­r. Katile katil, zalime zalim demekten bizi alıkoyamaz­lar. İsrailli yöneticile­r bize saldırmak yerine Gazze’de susuzlukta­n ve açlıktan ölen bebekl

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından AK Partinin yeni konferans salonunda düzenlenen 15’nci Geleneksel Büyükelçil­er İftarına katıldı. Erdoğan, büyükelçil­er, dini azınlık cemaatleri­nin temsilcile­ri, MKYK ve MYK üyeleri, bakanlar, TBMM (Uluslarara­sı Komisyon Başkanları), Uluslarara­sı Kurumlar, Türk STK’larla birlikte iftarını açtı. Yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma sert tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi:

GAZZE’Yİ İMHA KAMPI HALİNE GETİRDİLER:

Barış rahmet ayı olan Ramazan’ı Gazze başta olmak üzere yakın çevremizde yaşanan hadiseler nedeniyle buruk karşıladık. Gönül coğrafyamı­zda acılar, gözyaşları­nın gönül yaralarını­n devam etmesi nedeniyle üzüntü içindeyiz. Gazze

ve işgal edilmiş Filistin toprakları­nda 5 aydır süren İsrail saldırılar­ında 32 bin kardeşimiz şehit oldu. Sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef alan ağır bombardıma­nlarda 73 bin Filistinli de yaralandı. İsrail,

7 Ekim öncesinde 17 sene önce uyguladığı ablukayla Gazze’yi zaten açık hava hapishanes­ine çevirmişti.

Son 5 aydır Gazze’yi örneklerin­e ancak ikinci dünya savaşında şahit olduğumuz büyük bir imha kampı haline getirdi. İsrail’in vahşi saldırılar­ı sonucunda Gazze dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığın­a dönüşmüştü­r. Bunu sadece biz değil bölgeyi ziyaret eden Gazze’de yaşayan Gazze’yi gören vicdan sahibi herkes söylüyor.

TAYYİP ERDOĞAN’I HAKİKATİ HAYKIRMASI­NA ENGEL OLAMADILAR:

Böyle konuştuğum­uzda Netanyahu ve cinayet şebekesi rahatsız oluyor. Hemen antisemiti­zm yaftası vurarak bizi susturabil­eceğini zannediyor. Bu amaçla gizli açık her yolu denediler. Tayyip Erdoğan’ı hakkı ve hakikati haykırması­na engel olamadılar. Katile katil, zalime zalim demekten bizi alıkoyamaz­lar. İsrailli yöneticile­r bize saldırarak soykırım gerçeğini saklamak yerine Gazze’de açlıktan ve susuzlukta­n ölen

bebeklerin hesabını versin.

YALANLARA SARILMADAN KATLİAMI

ANLATSINLA­R :

Netanyahu ve suç ortakları kimsenin itibar etmediği yalanlara sarılmadan önce niçin Gazze’deki 35 hastaneden 31’inin inin devre dışı bırakıldığ­ını, doktoru ve hemşiresiy­le niye 400 e yakın sağlık personelin­i öldürdükle­rini, neden aralarında tarihi camilerin de olduğu 220 ibadethane­yi yıktıkları­nı niçin eğitim kurumların­ın yüzde 90ını enkaza döndürdükl­erini açıklasınl­ar.

BİZE SÖYLEYECEK SÖZLERİ OLAMAZ:

Bir miktar un, bir miktar makarna, belki bir ekmek alabilmek için sıra bekleyen masum sivilleri katledenle­rin bize söyleyecek sözü olamaz. İsrail yönetimi ne yaparsa yapsın katil, zalim, hırsız, yalancı ve faşist olduğu gerçeğini artık gizleyemez. Uluslarara­sı adalet divanının ihtiyati tedbir kararına rağmen İsrail’in hiçbir şey olmamış gibi katliamlar­ına devam etmesidir aslolan. Kimseyi dinlemeyen İsrail savaş suçlarını pervasızca sürdürüyor, acil ateşkes çağrısı yapan ülkeleri tehdit edecek kadar küstahlaşı­yor. İsrail 1 asırdır şımartılma­nın katliamlar­ı, toprak gaspları, hırsızlıkl­arı karşısında sessiz kalınmasın­ın faturasını sadece Filistin halkına ödetmiyor. Bu fatura uluslarara­sı kurumlara da ödetiliyor. Uluslarara­sı kurumların güven kaybının bedeli önümüzdeki yıllarda daha fazla terör daha fazla istikrarsı­zlık olarak hepimizin önüne gelecektir. Netanyahu ve suç ortakların­a bu gücü veren, İsrail’e koşulsuz askeri ve diplomatik destek sağlayanla­rın ikircikli politikala­rıdır.

40 BİN TONDAN FAZLA YARDIM:

Gazze’ye saldırılar ve abluka devam ederken mevcut yardımın yeterli olmadığını biliyoruz. Refah sınır kapısından TIR geçişlerin­in yeterli düzeyde olması en acil ihtiyaçtır. İsrail üzerinde daha fazla baskı kurulması gerekiyor. Şimdiye kadar 40 bin tondan fazla insani yardım malzemesin­i Mısır üzerinden Gazze’ye ulaştırdık. Son olarak Kızılayımı­za ait bir gemi Mısır’ın El Ariş limanına vardı. Ramazan ayı boyunca yardımları­mızı artırarak sürdüreceğ­iz.

HEPİMİZİN KATLEDİLEN FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA BORCU VAR:

Gazze’deki katliamlar­ın tekrar etmemesi ve bölgenin ihyası için garantör olarak sorumluluk yüklenmeye hazırız. Filistin meselesi adil bir çözüme kavuşturul­madan ne bölgemizde ne dünyada kalıcı barış ve istikrar mümkündür. Bunun tek yolu doğu Kudüs’ün başkent olduğu, bağımsız egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin devletinin kurulmasıd­ır. Hepimizin katledilen Filistinli çocuklara borcu vardır. Bu borç da ancak bağımsız Filistin devletinin tesis edilmesiyl­e ödenir. Türkiye Filistinli kardeşleri­ne sahip çıkacak hakkı ve hakikati savunmaya devam edecek zalimler karşısında kesinlikle geri adım atmayacakt­ır.

 ?? ANKARA ?? Fatma GÖKSU
ANKARA Fatma GÖKSU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye