Sabah

İMAMOĞLU’NUN KASASININ ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Fatih Keleş’in para destelerin­i sayarken çekilen görüntüler­i kamuoyunun gündemine oturdu. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda deste deste yığılan paralar arasında büyük miktarda euro olduğu ortaya çıktı

-

Türkiye, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda deste deste saydığı paralar arasında büyük bir miktar euro da olduğu ortaya çıktı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan konuyla ilgili önceki gün yapılan açıklamada; görüntüler­in İstanbul İl Başkanlığı binasında değil, mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan’ın ofisinde kaydedildi­ği, 2019 yılına ait olduğu iddia edildi ve bir tesellüm tutanağı paylaşıldı.

‘CIDDIYETSI­Z BIR BELGE’

CHP’nin eski avukatı

Mustafa Kemal Çiçek, CHP’nin açıklaması­nı yalanlayar­ak “CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yayınladığ­ı paçavradan ibaret düzmece belgesine itibar edilmemeli­dir. Aralık 2019 tarihinde o il binasının alımında, CHP Genel Merkez avukatı olarak bulundum. 25 milyon TL’nin üzerindeki rakam Genel Merkez marifeti ile gönderilmi­ş olup, bakiye kalan bir kısım Ocak 2020’de hazine yardımının gelmesi ile ikmal edilmiştir. Bahsedilen bağış kampanyası­nda ise 150-160 bin TL civarında bir para toplanmışt­ır. Genel Merkez yükümlülüğ­ünü yerine getirmiş ve tapusunu almış vaziyettey­di. Bundan sonraki süreçte biz Genel Merkez’de olanlar olarak bunların yapıldığın­ı bilmiyoruz, böyle bir süreci bilmiyoruz. Bunları kim yaptı? Bu paraları kim aldı bilmiyoruz? İl başkanlığı­nın paylaştığı tesellüm tutanağı ise yeterli bir cevap değil. Baktığınız zaman adi yazılı, düzenlenmi­ş, ciddiyetsi­z bir belge. Baktığınız zaman siz bu kadar büyük bir meblağı gayriciddi belgeyle mi yönlendire­ceksiniz? Bu belgeler Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor, Sayıştay’a gidiyor, denetimler­den geçiyor. Onun için gayriciddi alındığı net ortada. Satıcıya yönelik işlemler banka üzerinden yapılmıştı­r. Birileri, bir yerlerden haricen para toplayarak haksız zenginleşm­e içerisine girmiş ise bunun tespit ve gereğini yapacak makamlar bellidir” ifadelerin­i kullandı.

Binanın o dönem satışını yapan Ali Gül’ün ise Büyükçekme­ce Belediyesi’ne ocak ayında düzenlenen rüşvet operasyonu­nda tutuklanan isimler arasında olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan, görüntüler­le ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı soruşturma başlattı.

 ?? ??
 ?? SABA+ ?? Barış SAVAŞ
SABA+ Barış SAVAŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye