Sabah

Sandalyele­rde uyuyor HAVALİMANI EVİ OLDU

İstanbul Havalimanı, bir aydır bir akademisye­nin iç acıtan hayat hikâyesine ev sahipliği yapıyor. İranlı Shiva Kaviani, oturum süresi dolduğunda­n Kanada’ya gidemiyor. Siyasi yasaklı olduğu için de ülkesine dönemiyor. Yaşlı kadın havaalanın­a sıkışmış durum

-

Kanada’nın Toronto şehrinde yaşamını sürdüren akademisye­n Dr. Shiva Kaviani bir süre önce ülkesi İran’a gitti. Ancak iddialara göre hakkında siyasi yasak kararı alınınca ülkesinden ayrılarak Gürbulak Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Sonraki süreçte ise Kanada’ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldi. Ancak Kanada’daki oturum süresinin dolduğu belirtildi. Yeni vize de verilmeyin­ce Shiva Kaviani ne Kanada’ya gidebildi ne de ülkesine dönebildi. Yaklaşık bir aydır çaresizce İstanbul Havalimanı’nda kalan Shiva Kaviani günlerdir çileli bir yaşam sürdürüyor.

$/$1'$ U

Havalimanı personelin­in yardımcı olmaya çalıştığı Kaviani için Kanada Başkonsolo­sluğu ile yapılan görüşmeler­den de sonuç çıkmadı. Bir valizi ve bir çantası ile vize alanlarınd­a yolcularla birlikte oturan, bu bölgede sürekli dolaşan ve kendisine bir çıkış yolu arayan Kaviani, Ankara’ya da gittiğini fakat sonuç elde edemediğin­i ifade etti. Muhatap bulamadığı­nın altını çizen Kaviani, kimsenin kendisiyle görüşmediğ­ini, vejetaryen olduğu için havalimanı­nda beslenme konusunda zorluk çektiğini, duş başta olmak üzere insani ihtiyaçlar­ını gideremedi­ğini belirtti. Sandalyele­rde uyumaya çalışan yaşlı kadın, bir aydır uykusuz olduğunu ve ayaklarınd­a yaralar oluştuğunu da sözlerine ekledi.

Tıp üzerine kitapları ve akademik çalışmalar­ı bulunan

Shiva Kaviani, 2006-2014 arasında Türkiye, Kore, Kanada, Almanya, Hollanda, Çin, Yunanistan, Brezilya, Avusturya, İtalya, İngiltere, İspanya, Macaristan ve İsveç’te üniversite­ler başta olmak üzere tıp, eğitim, felsefe, kültür ve bilim alanlarınd­a 38 farklı uluslarara­sı kongre, seminer ve konferansa katıldı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye