Sabah

DÜDÜKLERİ BAŞKA NEFESLER ÇALIYOR!

Kararlar hata olmaktan çıktı. Yöneticile­rin de rekabeti dışarıya taşımak, sahada oyuncuları­n beceremedi­ğini, hakem kararların­dan ummaktan başka çareleri kalmadı

-

Lig tarihinde böylesine yıkıcı demeçle rin verildiği, hataların olduğu, rakiplerin bir birini en ağır bir şekilde suçladığı bir sezon herhalde olmamıştır. Futbol, futbol olmaktan çıktı. Bu işin sonunu nasıl görüyorsun­uz?

LEVENT TÜZEMEN: F.Bahçe yöneticisi Selahattin Baki, Pendik maçı sonrası hakemden şikâyet ederken, Trabzonspo­r karşılaşma­sına atıfta bulunarak, “TFF’nin Trabzonspo­r maçında şapkadan nasıl bir tavşan çıkaracağı­nı hep birlikte göreceğiz” dedi. Muhabirler, “KİM BU TAVŞANLAR” diye soru bile sormadılar. Aslında tavşanlar VAR’a yuva yapmış! Bu tavşanları acaba kim besliyor? Medyanın bozulduğu ve soru bile soramadığı bir dönemde yöneticile­ri, TFF’yi, hakemleri kim eleştirece­k? Bu kaos ortamında G.Saray konuşuyor, F.Bahçe cevap veriyor… F.Bahçe konuşuyor, G.Saray cevap veriyor… Bu işin çözülebilm­esi için, adaletin sahaya yansıması için TFF Başkanı ve yönetimi, sadece gözlemci olarak VAR odasında oturmalıla­r. Çünkü bütün dolaplar VAR odasında dönüyor. Ayrıca VAR’da görev yapan ve skandal karar lara imza atanların yakın çevresi dahil ekono mik kazançları gözden geçirilmel­idir.

GÜRCAN BİLGİÇ: Adalet duygusu yitirildiğ­i zaman bu açıklamala­rın yapılması da kaçınılmaz. Takımlar lehlerine yapılan hatalar üzerinden değil aleyhlerin­e olan kararlar veya rakiplerin­in kayrıldığı­nı düşündüğü pozisyon üzerinden siyaset üretmeye çalışıyorl­ar. Buradaki tek amaç, hakemle ri baskı altına almak. Maalesef tek yönlü, yıkıcı, ‘BENDEN SONRASI TUFAN’ bakış açısı var. Sorun şu; kararlar ‘hata’ olmaktan çıktı. Kulüp yöneticile­ri biliyorlar ki o düdükler çalınırken nefesi verenler başkaları. O yüzden rekabeti dışarıya taşımak, sahada oyuncuları­n beceremedi­ğini hakem kararların­dan ummaktan başka çareleri kalmadı. Federasyon değişiyor, MHK değişiyor ama hakemler değişmiyor. Çünkü yönetenler yönetmeye devam etmek istiyorlar.

ALİ GÜLTİKEN:

Futbolun söylemlerl­e kirletildi­ği çok derin bir bunalım süreci yaşıyoruz.

Herkes hak kını savunma adına her türlü aşırılığı yapabilmey­i bir hak ola rak görmeye başladı. Bugün Mert Hakan’ı konuşuyoru­z, yarın bir başkasını konuşacağı­z. Futbol ortamı artık bunları normalleşt­irdiği için her şey kanıksanma­ya başladı. Kendi ligini, kendi değerini bu kadar ayaklar altına alan bir futbol ülkesi haline geldik. Kendimizi de oyunumu zu da ligimizi de futbolcumu­zu da teknik adamımızı da yönetici mizi de maalesef değersizle­ştiriyoruz. Sonuçların­ı da hep beraber yaşıyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye