Sabah

İyi koparmışla­r

- SALİH T81A

İBB Başkanı’nın ifadesiyle “çok değer verdiği siya si yol arkadaşlar­ının” para sayma işlemi tam 4 saat sürmüş.

Kolay değil tabii, o kadar balya para yı saymak. Ne ki, işbu paranın kaynağını açıklamak çok daha zor.

Öyle olmasaydı, İBB Başkanı onca soruyu cevapsız bırakıp da “Ekrem’e çamur sıçratmak istiyorlar...” demezdi. (Ekrem dediği kendisi, kafanız karışma sın.)

Gerçi, “AKP 500 veya 1000 TL’lik banknotlar basmış olsaydı, para saymak la o kadar vakit kaybetmez, daha fazla metro yapabilird­ik...” de diyebilird­i.

Zira onda bu yetenek var. Gündüz gözüyle AK Parti’nin tüm metroların­ın üzerine çöküp “Ben yaptım...” diyen bir insan evladından her şey beklenir.

İşin odağında İBB Başkanı’nın danış manı ve aynı zamanda İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in adı geçiyor. İBB Başkanı’nın “kasası” tesmiye edilen bu muhteremin bir de lakabı varmış: §Kafa koparan!..”

Para destelerin­e bakılacak olursa, iyi koparmışla­r!.. Lakin görüntüler­e engel olamamışla­r. Bir gün iktidara gelirlerse, yasal düzenleme marifetiyl­e bu sorunu da aşacakları muhakkak.

Bunlarda bu “demokrasi cevheri” olduktan sonra yapamayaca­kları şey yok.

Bu tip “demokratik cevherin” kralı da kongreden geçmesi halinde Çin menşeli sosyal medya platformu Tiktok’u yasak layacağını söyleyen ABD Başkanı Joe Biden’da var.

Çin düşmanlığı­yla bilinen eski ABD Başkanı Trump, kendi hükümeti döne minde Tiktok’u yasaklamak­tan söz etti ğinde Demokratla­r bu tavrı oldukça otoriter bulmuştu.

Peki şimdi ne oldu da söz konusu yasağı kendileri gündeme getirdi?

İsrail’e karşı Uluslarara­sı Adalet Divanı’nda açtığı soykırım dava sında delil olarak sunduğu videoların birçoğunun kaynağı Tiktok’tu.

Bilinen de şu: Siyonizm söz konusu olduğunda, Demokratla­r ile Cumhuriyet­çiler arasında hiçbir fark kalmaz.

ABD’de İsrail Lobisi’ne yakınlığıy­la bilinen kimi çevreler de Tiktok’un “anti semitizm” yaydığını iddia etmekte gecik mediler.

Tabii burada antisemiti­zmden kasıt, Siyonizm’in içyüzünün farkındalı­ğından ibaret.

Güney Dakota eyaletini temsil eden ABD senatörü John Thune, bu Siyonist stratejiyi yeni bir boyuta taşıdı. O kadar ki, söz konusu yasakla ilgili konuşur ken, “Tiktok’un CEO’su ile oturmak, Hamas’la oturup görüşmekte­n daha iyi bir şey değil...” dedi.

Sizin anlayacağı­nız, Tiktok da “Hamas olmak” suçlamasın­dan nasibini aldı.

★★★

John Thune’un senatoda temsil etti ği Güney Dakota eyaletinin valisi Kristi Noem ise henüz geçen hafta “antisemi tizmin” tanımını genişleten yeni bir yasa getirmişti.

Hatta bu yasayı tanıttığı açıklamada, “Tanrının seçilmiş insanların­ı korumalı yız” ifadesini kullanmışt­ı.

Ne ki Noem’in kendisi bir Yahudi değildi. Yani, “Tanrı” onu seçmemişti.

Tanrı seçmese de, ABD’li siyasetçi lerin ekseriyeti­ni İsrail Lobisi’nin seçti ği kesin.

Mahut lobinin en büyük parçası olan AIPAC, destekledi­kleri her adayın girdik leri seçimlerde­n galip çıktığını ilan ettikleri paylaşımı, “İsrail yanlısı olmak siyaset için iyi bir şey!” şeklinde noktalamış­tı.

 ?? ?? Güney Afrika’nın,
Güney Afrika’nın,

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye