Sabah

‘BIN DEFA YAZDIK ÖNLEM ALINMADI’

Pazartesi akşamı bir otomobilin üzerine T,R dorsesinin devrilmesi sonucu 4 kişinin yaşamını yitirdiği ölüm geçidine tepkiler çığ gibi büyüyor. Tepkilerin­i dile getiren vatandaşla­r, ‘Defalarca yazdık. Önlem alınmadı’ sözleriyle isyan etti

- 6ABA+ +X]e\Ie AT,&, /

İstanbul Bakırköy’de 11 Mart Pazartesi akşamı iftara giden Mehmet F.’nin (50) kullandığı TIR’ın dorsesi üstgeçide takılarak otomobilin üzerine devrildi. Bölgede yaşanan ihmal sonucunda Recep A. (45) ile Sultan A. (44), Güler Rukiye A. (67) ve Merve A. (16) hayatını kaybetti. Daha önce de defalarca can pazarının yaşanan üstgeçitte kazanın hemen ertesi gününde de (12 Mart) peş peşe iki TIR sıkıştı.

TIR’ların devrildiği Rauf Orbay Caddesi, Florya istikameti­ndeki o üstgeçitle ilgili vatandaşla­r tepkilerin­i dile getirdi.

Kübra Güner: “Yazıklar olsun. Defalarca meydana gelen bir olay. Çözüm bulsaydını­z 4 masum insan gitmeyecek­ti. İstanbul’un göbeğinde inanılmaz bir olay. İhmali olan herkese yazıklar olsun.”

Osman Furkan Çuhacı: “Bu burada 11 Mart’ta 4 kişinin hayatını kaybettiği kazanın hemen ertesi günü 12 Mart’ta da tekrar aynı üstgeçitte iki T,R sıkıştı. Sürücünün uyarı levhasını dikkate almaması faciaya davetiye çıkardı. kaçıncı kaza. Yetmedi mi bu kadar kaza? 4 can gittikten sonra mı önlem alınacak?

Nurdan Erdiş Başbay: “Bu üstgeçidin girişinde yeterince uyarı levhası yok. Çok üzücü ihmal var. Gereği yapılmalı.”

Burcu Sargın: “Her hafta bir, iki TIR sıkışıyor bu köprünün altında. Önlem alınması için ne yapılması gerekiyor?”

Emir Sarp: “Doğma büyüme Yeşilköylü­yüm. Bin defa yazdık ettik. Allah rahmet eylesin.”

Öte yandan tutuklanan tır şoförü Mehmet F’nin adliyede verdiği ifadeye de SABAH ulaştı. Mehmet F., yolun yükseltilm­iş olabileceğ­ini söyleyerek, “Zeytinburn­u’nda araca konteyner yükledim. Ambarlı limanına doğru yola çıktım. Havuzlu kavşağa gelmeden 200 metre kala üstgeçitte­n geçecektim ancak konteyner köprüye takıldı. Köprünün altında asfaltlama çalışması veya yama çalışması

İstanbul Zeytinburn­u’nda İlayda Ötünç isimli kadın, nişanlısı Barış Çatak tarafından öldüresiye dövüldü. Olay güvenlik kamerasına yansırken 21 yaşındaki kadın, nişanlısı hakkında uzaklaştır­ma kararı aldırdı.

Öldüresiye dövülen İlayda Ötünç, “Nişanlım tarafından darp edildim. Tekme ve tokat attı, nişan kolyemizi kopardı. Gözümü patlattı ortalama 5-6 dakika kadar aralıksız dövdü beni. O an öleceğimi düşündüm. Vurduğu demir sivri bir demir. Daha güçlü vursa kafama girmesi çok büyük olasılıktı. Canım çok yandı. Daha önce şiddet eğilimleri oldu ama tekrarlama­yacağını söylemişti. Ben de sevgimden dolayı tekrarlama­yacağını düşündüm. Aileme bile bahsetmeme­ye çalışıyord­um” şeklinde konuştu. Öte yandan İlayda Ötünç’ü öldüresiye döven Barış Çatak tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. yapılırken yolun seviyesi yükseltilm­iş olabilir. Yaşanan olay sebebiyle üzgünüm. Serbest bırakılmam­ı talep ederim” dedi.

Öte yandan feci kazada yaşamını yitiren 4 kişilik Aytekin ailesi son yolculuğun­a uğurlandı. Eyüp Sultan Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası Recep Aytekin (45), Sultan Aytekin (45) ile Merve Aytekin’in (17) cenazeleri Ayazağa Mezarlığı’na, Güler Rukiye Aytekin’in (70) cenazesi ise Eyüpsultan Mezarlığı’na defnedildi.

Recep Aytekin’in ağabeyi Mehmet Aytekin taziyeleri kabul ederken kazada başka araçta oldukları için hayatta kalan Yusuf ve Salih Aytekin kardeşler anne, baba ve kardeşleri­nin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Yusuf ve Salih Aytekin kardeşleri diğer yakınları sakinleşti­rmeye çalıştı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye