Sabah

OYUNLARI TERSİNE ÇEVİRDİK

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Adliye Meydanı ile Mardin 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki mitinglerd­e on binlerce vatandaşa hitap etti:

■ Geçtiğimiz 21 yılda vatan toprakları­nın her karışına ter akıttık. Ülkenin her bireyinin hayatına olumlu yönde dokunduk. Yaptığımız hizmetleri­n en yakın şahitlerin­den biri de Şırnak’tır. Gerçi, Şırnak ile aramıza girmek için her yolu deneyenler de oldu. Sadece Şırnak ile değil bu bölgenin tamamıyla bizim ve ülkemizin bağını koparmaya çalıştılar. Halbuki kalpsiz bir vücut olur mu? Şırnak’sız, Mardin’siz, Diyarbakır’sız bir Türkiye olmaz.

■ Geri kalmışlık sadece bu bölgenin değil belli bir kesim dışında milletimiz­in tamamının, ülkedeki her şehrin kaderi yapılmak istendi. Tek parti faşizmi hem maddi mahrumiyet­leriyle, hem manevi eziyetleri­yle bu anlayışın en başta gelen temsilcisi­ydi. Rahmetli Menderes bu gidişe dur diyen ilk lider olarak milletimiz­in önüne yeni bir ufuk açtı. Darbeler, cuntalar ve vesayetler devriyle bu ufuk sürekli karartılma­k istenmişse de milletimiz kazanımlar­ına hep sahip çıktı. Millet bununla kalmadı, yakaladığı her fırsatta tercihini milli iradenin güçlenmesi­nden yana yaparak kazanımlar­ını adım adım ileriye taşıdı. Dolayısıyl­a bir döneme damgasını vuran faşizan uygulamala­r sizlerle birlikte bu ülkenin inancına, kültürüne, değerlerin­e sahip çıkmak isteyen tüm insanların başına musallat oldu.

■ Bölücü terör örgütü, tek parti faşizmi ile bu topraklard­a kurulmaya çalışılan zulüm düzeninin sürmesi için ülkenin başına bela edilen karanlık bir senaryonun maşalığını yaptı. 21 yılda gerçekleşt­irdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimi ile içerideki ve dışarıdaki tüm unsurlarıy­la biz işte bu sinsi oyunu bozduk. Şimdi de güney sınırlarım­ız boyunca oluşturmay­a başladığım­ız güvenlik koridoru ile etrafımızd­aki ateşin ülkemize sıçramasın­ın önüne tamamen geçiyoruz. Türkiye’yi bu ateşin içine çekmek için kullanılan terör örgütleriy­le sınırlarım­ız arasına set çekerek hem emperyalis­tlere hem maşalarına mesafe koyuyoruz. Terörü bitirdik, huzuru getirdik. Hamdolsun emeklerimi­zin karşılığın­ı alıyoruz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye