Sabah

BAKAN FİDAN’IN ABD TEMASLARI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, krizin başından bu yana Türkiye’nin Gazze’ye yaptığı yardımın 40 bin tonu aştığını belirterek “Ramazan ayında da Gazzeli kardeşleri­mize destek vermeye devam edeceğiz” dedi

- Betül USTA

KEÇELİ,

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, krizin başından bu yana Türkiye’nin Gazze’ye yaptığı yardımın 40 bin tonu aştığını belirterek “Ramazan ayında da Gazzeli kardeşleri­mize destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Geçtiğimiz hafta ABD’de gerçekleşt­irilen Fidan-Blinken görüşmesin­de en fazla zaman ayrılan konunun Gazze olduğunu belirten Keçeli, 1489 vatandaş ve KKTC vatandaşın­ın Gazze’den tahliye edildiğini dile getirdi.

Keçeli, bakanlıkta düzenlediğ­i basın toplantısı­nda dış politikada­ki sıcak başlıklara ilişkin şu açıklamala­rda bulundu:

“Oradaki insani felaket giderek daha kötü bir hale dönüşüyor. Krizin başından bu yana Gazze’ye yaptığımız yardım 40 bin tonu aştı. Gazze’ye havadan insani yardım operasyonu da başladı.

Buraya da destek sağlamak üzere yaklaşık 9 bin ton tıbbi malzeme ve bebek malzemesi tedarik ettik. Bir miktar paraşüt de Ürdün makamların­a bu operasyona destek vermek üzere iletildi. Gazze’den tahliye bu sabah itibarıyla 1489 vatandaşım­ızı Gazze’den tahliye ettik.

ABD’nin Gazze’deki insani felakete bir çözüm arayışı içine girmesini dünya kamuoyunun ABD üzerinde kurduğu baskının bir sonucu olarak görüyoruz. Deniz yoluyla, hava yoluyla yardım ulaştırılm­ası, kara yoluyla ulaştırıla­cak bir yardımın ne nitelik ne de nicelik olarak alternatif­i değil. Bu bizim öznel bir değerlendi­rmemiz değil, BM ve sivil toplum kuruluşlar­ı da aynı gözlemde bulunuyorl­ar.

Washington’da Amerikalıl­ara verdiğimiz mesajların temelinde bu yatıyor: Bir an önce ateşkesi sağlayalım, bu esnada da insani yardımları­n en etkili ve hızlı sürdürüleb­ilir şekilde Gazze’ye girmesi için İsrail üzerindeki bütün etkinizi kullanın.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye