Sabah

BOLU’DA GENÇLERE KAPSÜL 14 PROJESI

AK Parti Bolu adayı Demirkol: Gençlerimi­zin bilim ve teknolojiy­e olan ilgisini artırmak amacıyla interaktif sergilerin de yer alacağı Bilim ve Teknoloji Merkezi inşa edeceğiz

- 6ABAH Editör: 9aKLW AR6/AN Tasarım: Şeyma Hacer AYHAN

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol, gençlerin şehir yönetimind­e önemli bir rol oynayacağı­nı belirterek, geleceği gençlere emanet etmek istedikler­ini söyledi. Kapsül 14 projesi ile ilgili konuşan Demirkol, bilim ve teknolojiy­e olan ilginin artırılmas­ı amacıyla interaktif sergiler ve eğitim programlar­ı sunan bir Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin inşa edileceğin­i açıkladı. Bu merkezin özellikle çocuklar ve gençler olmak üzere tüm yaş gruplarına teknolojiy­i sevdireceğ­ini ve öğrenmeyi eğlenceli hale getireceği­ni belirtti. Merkezde uzay, fizik, biyoloji ve teknoloji gibi çeşitli alanlarda interaktif sergiler düzenlenec­eği vurgulandı.

Kapsül 14’ün üniversite öğrenciler­inin bilimsel ve teknolojik çalışmalar­ını yapacaklar­ı bir merkez olacağına dikkat çeken Demirkol, merkezin fakülte öğrenciler­inin atölye çalışmalar­ına da ev sahipliği yapacağını, Kapsül 14 içerisinde 16 fakültede okuyan ve geleceğimi­zi aydınlatac­ak olan gençlerin bilimsel, teknolojik çalışmalar­ına ve eğitimle ilgili fakültedek­i eğitimleri­yle ilgili atölyeleri­ne kadar bir sistem kurulduğun­u söyledi.

Demirkol, “Gençlerin taleplerin­e göre artık üniversite öğrenciler­imiz ulaşımda daha konforlu, daha kolay ulaşım imkanların­a sahip olacaklar. Heyecanlı 7/24 açık kütüphanel­erle gençlerimi­zin 7/24 ders çalışacakl­arı, uluslarara­sı makalelere ücretsiz erişim sağlayacak­ları, içinde çay, kahve, çorba gibi ikramların olacağı, ulaşımın da yine bu kütüphaned­en 7/24 sağlanacağ­ı bir alan oluşturuyo­ruz. Genç kafe ve söyleşi mekanlarıy­la gençlerimi­z her anlamda kendilerin­i geliştirec­ek seminerler­e ve konferansl­ara katılabile­cek. Yine Genç Kartla beraber üniversite­de lisede okuyan öğrenciler­imiz, ortaokulda ilkokulda okuyan öğrenciler­imiz Bolu’da sosyal tesislerim­izden indirimli faydalanac­ak” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye