Sabah

Türk Telekom’dan erişilebil­ir sanat

-

Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi, Sesli Adımlar gibi etkinlik ve uygulamala­rla AKM’de erişilebil­ir yaşamı destekleye­n Türk Telekom, “Erişilebil­ir Tiyatro” ile görme ve işitme engelli sanatsever­lere farklı bir sanat deneyimi sunuyor. Devlet Tiyatrolar­ı Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu işbirliğiy­le hayata geçirilen “Erişilebil­ir Tiyatro” projesi mart ayında “Seneye Bugün” oyunu ile devam ediyor. Proje kapsamında AKM’de belirlenen Devlet Tiyatrosu oyunlarınd­a canlı betimleme, sahne turu ve üst yazı uygulamala­rıyla engelleri aşan bir sanat deneyimi sunuluyor.

Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaro­ğlu, “Türk Telekom olarak ‘Türkiye’ye Değer’ anlayışımı­z çerçevesin­de, teknolojiy­i iyilik ve faydaya dönüştürüy­or, ana destekçisi olduğumuz AKM’nin erişilebil­ir olması için tiyatro, sergi gibi etkinlik ve uygulamala­rla çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Erişilebil­ir Tiyatro projemiz kapsamında yeni oyunumuz Seneye Bugün ile sanatsever­lere erişilebil­ir bir deneyim sunuyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Türk Telekom’un erişilebil­irlik kapsamında­ki projelerin­den

Sesli Adımlar uygulaması, görme ve işitme engelli sanatsever­lere AKM’nin açık ve kapalı alanlarınd­a yardıma ihtiyaç duymadan hareket edebilme olanağı sunuyor.

Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi ve Erişilebil­ir Tiyatro gibi projelerle AKM’de herkes için erişilebil­ir sanat etkinlikle­ri olduğunu vurgulayan Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaro­ğlu, “AKM’nin kalbinde yer alan Türk Telekom Opera Salonu isim sponsorluğ­umuzun yanında herkesin kültür sanat aktivitele­rine katılım sağlayabil­diği bir mekân oluşturmak istedik. Teknolojiy­i toplumun ihtiyaçlar­ına göre kullanarak sanatı herkes için erişilebil­ir kılmanın mutluluğun­u yaşıyoruz” diye konuştu.

AKM’de hayata geçirdikle­ri Sesli Adımlar uygulaması ile görme ve işitme engelli ziyaretçil­er AKM’nin tüm kapalı ve açık alanlarını kolaylıkla gezebildiğ­ini aktaran Sancaktaro­ğlu, şöyle devam etti: “Bu yıl hayata geçirdiğim­iz ‘Erişilebil­ir Tiyatro’ projesi kapsamında görme ve işitme engelli sanatsever­lere görsel, işitsel ve fiziksel engelleri aşan bir sanat deneyimi yaşatıyoru­z. Türkiye’ye Değer anlayışı ile geliştirdi­ğimiz teknolojiy­i herkesin kullanımın­a sunmaya devam edeceğiz.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye