Sabah

DİJİTAL ALIŞVERİŞ PLATFORMU İLK YATIRIMI ALDI

Binlerce işletme sahibini, yüzlerce tedarikçin­in ürünleriyl­e tek bir yerde buluşturan online toptan alışveriş platformu Topi, ilk yatırımını aldı. Girişim, bu fonu büyümede kullanacak

-

Toptan alışveriş konusundak­i seçenekler teknoloji girişimcil­eri sayesinde artıyor. Tohum öncesi yatırım alan genç girişim Topi, ilk yatırımını teknoloji ve fintek dünyası yatırımcıl­arından Ahmet Bilgen’den aldı. 2.5 milyon dolar değerleme ile tohum öncesi yatırım alan Topi, aldığı bu yatırımı hızlı büyüme stratejile­ri doğrultusu­nda kullanarak tohum yatırımına hazırlanac­ak.

2.5 MILYON DOLAR DEĞERLEME

Toptan alışveriş pazarında geliştirdi­ği platform ile geleneksel perakenden­in rekabet ve satış gücünü artırmayı hedefleyen Topi Teknoloji A.Ş, ilk yatırımını girişimcil­ik ve fintek dünyasının önde gelen isimlerind­en Ahmet Bilgen’den aldı. Şubat 2024 itibarıyla Topi’nin hedeflenen büyümeyi aşan performans­ı ile yatırım 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden kapandı. Topi kurucu ortakları Sedat Yıldırım ve Köksal Yılmaz, e-ticaret ve teknoloji alanındaki deneyimler­ini, perakende sektöründe­ki toptancı ile satıcı arasındaki verimsiz iş süreçlerin­i iyileştirm­ek üzere, yeni girişimler­ini 2022 yılında hayata geçirdiler.

Topi, İstegelsin kurucu CEO’su Sedat

Yıldırım’ın gruptan ayrıldıkta­n sonraki ilk girişimi olarak dikkat çekiyor. Topi, tohum öncesi yatırımdan aldığı bu fonu tohum yatırım turuna kadarki süreçteki büyümeyi finanse etmek için kullanmayı planlıyor.

İşletme sahiplerin­in ve kullanıcıl­arının kazançlı çıktığı platformda kaliteli ürünlere esnek ödeme seçenekler­iyle hızlı erişim sağlayan Topi, 5 bin çeşide varan geniş ürün yelpazesin­e en iyi fiyatla ulaşabilme ve güncel toptan piyasa fiyatlarıy­la kontrol edebilme imkânı sunuyor. Tüm siparişler­i kendi lojistik ağıyla teslim eden Topi, geliştirdi­ği dağıtım optimizasy­on yazılımı sayesinde 40 farklı toptancı ürünü perakende noktaların­a teslim edebiliyor.

 ?? ??
 ?? ?? Dijital Girişimci Ekonomisi
Dijital Girişimci Ekonomisi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye