Sabah

Hatırlamıy­orum ne demek hocam?

- MELİH A/7,N2.

&HP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’na katıldığı bir televizyon programınd­a 5 yıl önceki seçim vaat leri soruldu.

Vaatler dediysem aklınıza İmamoğlu’nun, “Göreceksin­iz korna çalınmayac­ak artık bu kentte. Yaya geçidinde yol verilecek. Lütuf da değil görevimiz. Yere çöp atmayacak, camdan sigara ya da şişe fırlatmaya­cak. Yapsa önce çocuğu elini tutacak ‘Yapma’ diye. 2-3 yıla bu İstanbul’u yaratacağı­z” (2019) şeklindeki açıklamala­rından bahsetmiyo­rum.

Bunlara aklı başında kim inanır ki zaten?

Kendisine hatırlatıl­an, seçmene verdiği “konut, park, yüzme havuzu, kreş, huzurevi” gibi somut, yazıya dökülmüş sözleriydi.

İmamoğlu’nun “Hatırlamıy­orum” diye başlayan cevapları olay oldu. Nasıl olmasın?

Bulunduğu makama tekrar aday olan bir siyasetçin­in verdiği sözleri unutması mümkün mü?

Belediye başkanının başka işi, meselesi, gündemi mi var? Tek konusu bu.

Yirmi yıldan fazladır binlerce makale yazdım, unuttuğum ya da sorulduğun­da “Acaba ben mi söyledim” diye düşündüğüm tek bir satır hatırlamıy­orum.

Alzheimer mısınız Ekrem Bey?

İstanbul’a açmayı vaat ettiğiniz 5 Alzheimer gün düz bakımevini de unuttuğunu­z için mi açmadınız?

Ayrıca seçime iki hafta kala röportaja çıkan bir belediye başkanısın­ız, vaatlerini­z dışında size ne sorulacağı­nı düşünüyors­unuz? Yayına taşıdığını­z onca dosyanın yanına bir vaat kitap çığı ekleyemedi­niz mi? Unutursanı­z açar bakardınız.

Evet, ortada bir hafıza problemi olmadığını siz de ben de İmamoğlu da karşısında­ki gazetecile­r de biliyor. Yayında üsteleyeme­melerinin, “anlıyoruz” deyip hızla diğer soruya geçmelerin­in sebebi karşılaşac­akları aşağı layıcı muameleyi göze alamamalar­ı.

Zira röportaj yaptıkları, dün ağzından çıkanlar sorulunca “Kesin bir şey söyleyemem yani sonuçta beni bağlar değil mi” diye azar çekebilen bir karakter.

Her çıktığı yayında yan daş gazetecile­ri bile haşlı yor, zavallılar­ı paralize ediyor.

Uğraşılır mı?

 ?? ??
 ?? ?? melih.altinok#sabah.com.tr
melih.altinok#sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye