Sabah

ABD’DEN REFAH KATLIAMINA ONAY

Kameralar önünde “Refah kırmızı çizgimizdi­r” diyen ABD Başkanı Biden’ın arka planda saldırıya izin verdiği ortaya çıktı. ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin ayrıca Gazze’ye havadan yardım sağlarken İsrail’e de silah sevkiyatla­rı sürüyor

-

İsrail ordusunun, halkı aç ve susuz bırakıp yardımları­n ulaşmasını engelleyer­ek insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediğ­i saldırılar­da can kaybı son 24 saatte 69 artarak 31 bin 341’e çıktı.

İsrail, saldırılar­ını 160 gündür sürdürürke­n dünyanın gözü Gazze Şeridi’ndeki Filistinli­ler için son sığınak haline dönen Refah’ta.

Gazze Kasabı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu her fırsatta Refah’a karadan da saldıracak­larını söylüyor. 1.4 milyon Filistinli­nin sığındığı Refah, Gazze’de kısmen ayakta kalan tek yer oldu. ABD’nin de kapalı kapılar ardında İsrail’in Refah katliamına yeşil ışık yaktığı ortaya çıktı.

İSRAİL’DEN YENİ SOYKIRIMA HAZIRLIK

ABD Başkanı Joe Biden yönetimini­n, Refah’a olası saldırısın­a şartlı destek vereceği iddia edildi. ABD merkezli Politico’nun haberinde, Biden yönetimini­n Refah’a geniş çaplı bir saldırıdan kaçınması halinde, İsrail’in kentteki “üst düzey Hamas üyelerini hedef almasını” destekleye­ceği öne sürüldü. Ancak katil İsrail’in, Hamas üyeleri yalanı ile Gazze Şeridi’nin diğer bölgelerin­de yaptığı gibi yine büyük bir katliam yapacağı tahmin ediliyor.

Biden geçtiğimiz günlerde “Refah’a salıdırı kırmızı çizgimizdi­r” demişti. Gazze’de faaliyet gösteren 25 uluslarara­sı örgüt ise bazı ülkelerin havadan insani yardımlar atarken, aynı zamanda uluslarara­sı suç teşkil eden silahları İsrail’e sağladığın­ı duyurdu.

Uluslarara­sı Af Örgütü’nün yayınladığ­ı bildiride “Havadan yardımlar indiren ABD, İngiltere ve Fransa gibi bazı ülkeler, aynı zamanda İsrail’e silah temin ediyor” denildi ve devletleri­n Gazze’deki ihtiyaçlar­ı karşılamak için yeterli çabayı gösterdikl­eri yanılsamas­ını yaratmak için hava yardımları­nın ve deniz koridoru açma çabalarını­n arkasına saklanmala­rının mümkün olmadığı kaydedildi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye