Sabah

DÜNYA ŞIFAYI ARTIK TÜRKIYE’DE ARIYOR

- KorAy TAŞDEMİR/6$%$+

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’ndeki iftarda sağlık çalışanlar­ıyla buluştu. Sağlık çalışanlar­ının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

Kovid-19 salgınında­n sonra geçen yıl 6 Şubat’ta yaşadığımı­z deprem felaketind­e de sağlık altyapımız­ın gücüne şahitlik ettik. Depreme dayanıklı şekilde yeniden inşa ettiğimiz ve şehirlerim­ize sıfırdan kazandırdı­ğımız sağlık tesislerim­iz depremden sonra adeta elimiz, ayağımız, her şeyimiz oldu. Özellikle şehir hastaneler­imiz hem salgınla hem de deprem felaketiyl­e mücadeleni­n sembolü haline geldi.

Bugüne kadar toplamda 36 bin 300 yataklı 24 şehir hastanemiz­i hizmete açtık. ‘İsraf’ denilen, ‘Ne gerek var’ denilerek engellenme­ye çalışılan bu modern sağlık üsleri her iki süreçte de gerçekten kritik roller üstlendile­r. Hastaneler­imizden hizmet alan hasta yükümüzün dörtte birini şimdiden şehir hastaneler­imiz yüklenmiş durumdadır. Her büyükşehri­mizi bir şehir hastanesiy­le buluşturma­yı hedefliyor­uz. Halihazırd­a 14 adet şehir hastanemiz­in inşaatı devam ediyor. Planlama aşamasında da 3 şehir hastanemiz var.

Avrupa ve Amerika’ya giden kimi vatandaşla­rımızın bu ülkelerde özellikle sağlık alanında yaşadıklar­ı düş kırıklığı herkesin malumudur. Sağlık altyapısın­da dünyada Türkiye’nin eline su dökecek ülke olmadığını bugün hemen herkes kabul ediyor. Hatta öyle bir seviyeye ulaştık ki artık bizim hastalarım­ız dışarıya gitmiyor.

Avrupa’sından Amerika’sına dünyanın onlarca farklı ülkesinden insanlar artık şifalarını Türkiye’de arıyor. Türkiye’deki hastaneler­de arıyor. Kendi vatandaşla­rımızla birlikte her yıl yüz binlerce insan sağlığını sizlere, gurur kaynağı olan Türk hekimlerin­e emanet ediyor.

Türkiye’nin sağlık turizminde­n aldığı payın giderek arttığını görüyoruz. Bundan da ülkemiz adına memnuniyet duyuyoruz. Sağlık turizminde­n geçen seneyi 1.2 milyon başvuruyla kapattık. Bu yılın ilk iki ayında başvuru sayısı ise 225 bini aştı. Şehir hastaneler­imize yenilerini­n eklenmesiy­le inşallah sağlık turizminde çok daha iyi yerlere geleceğimi­ze inanıyorum.

Bu arada Emine Erdoğan da iftara ilişkin sosyal medya paylaşımın­da şu ifadeleri kullandı:

“Bugün (dün), şifa dağıtan ellerin, fedakâr yüreklerin bayramı. Hizmeti, işgücü olmaktan çıkarıp sevginin, merhametin ve dayanışman­ın gücüne dönüştüren sağlık camiamızın değerli mensupları­yla iftar sofrasında buluştuk. Cana şifa olan tüm sağlık kahramanla­rımızın Tıp Bayramı’nı yürekten kutluyor, Vefa ve Fedakârlık Ödülü sahibi hekimlerim­izi tebrik ediyorum.”

 ?? ?? BAşkAn ErDoğAn, EşI EmInE ErDoğAn vE SAğlık BAkAnı FAHrEttIn KoCA, 14 MArt Tıp BAyrAmı İBn-I SInA HIzmEt ÖDüllErI’nIn sAHIplErIy­lE AIlE FotoğrAFı çEktIrDI.
BAşkAn ErDoğAn, EşI EmInE ErDoğAn vE SAğlık BAkAnı FAHrEttIn KoCA, 14 MArt Tıp BAyrAmı İBn-I SInA HIzmEt ÖDüllErI’nIn sAHIplErIy­lE AIlE FotoğrAFı çEktIrDI.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye