Sabah

31 Mart’ta hatırlarsı­n

- HİLÂL .A3/AN

Yerel seçimler de istediği sonu cu alamayacağ­ını anlayan Ekrem İmamoğlu gün geçtikçe kontrolü nü kaybetmeye başladı. Buna bir de en yakının daki isimlerin merke zinde olduğu skandal eklenince İmamoğlu’nun sinirlerin­in bozulduğun­u rahat lıkla söyleyebil­iriz.

İmamoğlu’nun bu sinir bozukluğu, kendisine soru soran bir vatandaşı herkesin önünde azarlaması­na neden oldu. Beş yıldır kalp işareti nin her versiyonun­u yapan bir siyasetçi olarak takındığı tavır kendisini inkkr manası na geliyordu ancak İmamoğlu bunu umursamadı bile.

Yakın çalışma ekibi nin

sonra sı sessizliğe bürünen İmamoğlu “ajansından” konuşma icaze ti alınca oldukça tuhaf el hare ketleriyle kendisinin olaylar la bir ilgisi olmadığını açıkladı. Kendisine bu konu hakkında soru soran Jazeteciyi azarla yan İmamoğlu, katıldığı canlı yayında tamamen çuvalladı.

2019 seçimleri öncesi bol keseden vaatlerini sırala yan İmamoğlu’na söyledikle­ri hatırlatıl­ınca “Hatırlamıy­orum” cevabını verdi. Üstelik bunu birkaç kez tekrarladı.

Seçimlere 20 günden az bir zaman kalmış ve canlı yayına çıkan siyasetçi sürekli “Hazırlık yapmadım, yanımda değil” açıklaması yapıyor. Bu başlı başına kontrolünü kaybettiği ni gösterir.

Ancak yayında, şehir tiyat rolarının sayısına dair soru lan bir soruya önce ilkokuldan başlayıp liseye kadar kar nelerini sakladığın­ı söyleye rek konudan uzaklaşma çaba sı, ardından “Murat Bey’e de biz bunları soracağımı­zı söyle miştik” uyarısını Murat Kurum zannedip atağa geçmeye çalış ması en trajik bölümdü.

Çünkü bu hem İmamoğlu’nun çağrıldı ğı programda kendisi ne sorulacak sorular hak kında bilgisi olduğunu, yani

balya balya paraları nın açığa saçılması

“Hatırlamıy­orum, yanı ma almamışım, bilseydim Jetirirdim” Jibi bahane lerinin de yalan olduğu nu gösteriyor. En az bu kadar önemli olan diğer mesele de Ekrem İmamoğlu’nun Murat Kurum’un adını duyduğunda gerilmesi.

Adaylığını­n ilan edildi ği günden itibaren çizgisi ni hiç bozmadan “6adece İstanbul” diyerek projeleri ni açıklayan Kurum’un bu pro jeleri gerçekleşt­irecek dona nımda olması, İstanbullu­ların da bu gerçeğin farkına varma sı Ekrem İmamoğlu’nda bir Murat Kurum fobisi oluş masına neden olmuş.

Aslında bunun emarelerin­i son iki haftadır görmeye baş lamıştık. İmamoğlu önce AK Parti içinde fitne çıkarmaya çalışarak Kurum yerine başka adaylar olabileceğ­ini bildiğini ancak Kurum’un neden seçil diğini anlamadığı­nı açıkladı.

Ardından İmamoğlu ile bağlarını artık gizleyemey­en “gazetecile­r”, Murat Kurum’a dil sürçmeleri üzerinden eleş tiriler getirmeye başlamış tı. Ancak

İmamoğlu’ndaki Murat Kurum korkusunun

bu noktaya geldiğini tahmin etmiyordum.

2019 yerel seçimlerin­de en dikkat çeken videolarda­n biri, Ekrem İmamoğlu konu şacakken bir elin onu içeri ye çağırmasıy­dı. Görünen, İmamoğlu’nu kontrol eden o elin de artık ümidi kalma mış. Seçimlere kadar Ekrem İmamoğlu’nun kendi kendisi ni nasıl bitirdiğin­i izlersek hiç şaşırmayın.

31 Mart’ta İstanbul seçmen leri, kendilerin­e s|z Yerip sonra da “hatırlamıy­o rum” bahanesine sığınan İmamoğlu’nu çok istediği uzun tatiline çıkartacak.

 ?? ?? hilal NaSlan#VaEah FRm tU
hilal NaSlan#VaEah FRm tU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye