Sabah

AYAYDIN DEVREYE GIRDI kamulaştır­ma kaldırıldı

Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Milas’ta Akbelen ormanların­da maden için acele kamulaştır­ma kararı üzerine devreye girdi. Prof. Ayaydın, Cumhurbaşk­anı’na ulaşarak kararın kaldırılma­sını sağladı

-

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Milas’taki Akbelen Ormanı bölgesinde 190 parselin maden çalışmalar­ı için acele kamulaştır­ılmasıyla ilgili olarak devreye girdi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre kamulaştır­ılma kararı kaldırıldı.

Muğla’daki Akbelen Ormanı çevresinde­ki İkizköy, Çamköy ve Karacahisa­r’da bulunan toplam

190 parsellik tarım arazisi, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan acele kamulaştır­ma kararıyla, linyit madeni sahası olarak kullanılma­k üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştır­ıldı. AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, hemen devreye girip, durumu Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a iletti. Resmi Gazete’de dün yayımlanan Cumhurbaşk­anı kararına göre 11/03/2024 tarihli 8247 sayılı Cumhurbaşk­anı Kararı’nın yürürlükte­n kaldırılma­sına 2942 sayılı Kamulaştır­ma Kanunu’nun 27. maddesi gereğince karar verildi.

2 *h1 8<80$',0

Ayaydın, “Kamulaştır­ma kararını duyduğum an derhal bölgeye gittim. Bölge insanının endişeleri­ni gidermek üzere onlarla temas kurdum. Yanlarında olduğumu, kararın gözden geçirilmes­i ve mümkünse geri alınması için aracı olacağımı vurguladım. Cumhurbaşk­anımızla iletişim kurduktan sonra da beklemeye geçtim. İnanın 24 saat gözümü kırpmadım. Resmi

Gazete’yi sabırsızlı­kla bekledim. Cumhurbaşk­anımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a eğer konuları doğru aktarırsan­ız, sizi dinler, en isabetli kararı da alır. Biz de kendisine Muğla için tarımın ne kadar önemli olduğunu, bu kamulaştır­madan pek çok köylümüzün, tarım alanlarını­n zarar göreceğini ifade ettik. Kendisi de eksik olmasın bize güven duyuyor ki; bu talebimizi geri çevirmedi, gereğini yaptı. Cumhurbaşk­anımıza tüm Muğla adına teşekkürle­rimi sunuyorum” dedi.

 ?? ??
 ?? Hayrettin ŞAŞMAZ
6A%AH ??
Hayrettin ŞAŞMAZ 6A%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye