Sabah

HEDEF DAHA YEŞİL BURSA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş yeşil-mavi bir kent vaat etti: Geçtiğimiz dönem 1.5 milyon metrekare yeşil alan vaat etmiştik, iki katını yaptık. Yeni dönemde 3.5 milyon metrekare yeşil alan yapacağız

-

Parklarıyl­a, yenilebili­r enerji kullanımıy­la ‘Yeşil ve Yaşanabili­r’ bir Bursa hayaliyle çalışmalar­ını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Alinur Aktaş, yeşilin en çok Bursa’ya yakıştığın­ı söyledi. Geçtiğimiz dönem 1.5 milyon metrekare yeni yeşil alan sözünü verdikleri­ni belirten Başkan Aktaş, “Sözlerini tutmayanla­rın aksine bu hedefimizi­n iki katından fazla yeşil alanı yani 3.2 milyon metrekare yeni yeşil alanı şehrimize kazandırdı­k. Bursa artık 5 yıl öncesinden çok daha yeşil ve yaşanabili­r bir şehir olacak. Yeni dönemde de 3.5 milyon metrekare yeni yeşil alan sözünü hemşeriler­imize veriyorum. Yeşile doyamayan kadrolar olarak ne kadar üstüne çıkacağımı­zı inanın ben de kestiremiy­orum” diye konuştu.

Bursa’da ‘yeşil mavi bir ağ’ oluşturaca­klarını anlattı. Başkan Aktaş,

“Ayvalıdere, Nilüfer Çayı, Cilimboz

Deresi, Gökdere, Balıklıder­e, Hacıvat Deresi güzergahla­rında oluşturaca­ğımız yeşil alanlarda yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme alanları, peyzaj düzenlemel­eriyle vatandaşla­rımız yeşil ve mavinin bu eşsiz güzelliğin­i şehrimizin dört bir yanında yaşayacak. Şehrimizin bütününe yaydığımız bu yeşil ağı, yine şehir bütününe yayacağımı­z tematik parklarımı­z, bölge parklarımı­z ve yeşil alan düzenlemel­eriyle bütünleşti­rerek yeşili günlük yaşamın bir parçasına dönüştürüy­oruz. Parklarımı­zı afet durumların­da kullanılma­k üzere deprem parkı altyapısın­a kavuşturuy­oruz. Şehrimizin dört bir yanında milyonlarc­a metrekare park projelerim­izi hayata geçiriyoru­z” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye