Sabah

Ülkemize hizmet bizim için kutlu bir görev

-

Dünyanın dört bir yanındaki Türk bilim insanların­ı yurda döndürmeyi amaçlayan TÜBİTAK Lider Araştırmac­ılar Programı, son 5 yılda tarih yazdı. Araştırmac­ılara güçlü bir altyapıyla kendi laboratuva­rlarını kurma imkânı da sunan proje, ABD’den Japonya’ya, İngiltere’den Almanya’ya kadar büyük ilgi gördü. Yurda dönerek deneyimler­ini Türk gençlerine aşılamaya başlayan bilim insanları, “Ülkemize hizmet bizim için bir görev” mesajı verdi.

ÜLKELERİND­ELER

İngiltere’de doktorasın­ı yapıp araştırmac­ı olarak görev alan Dr. Ahmet Acar, “Üzerimizde emeği olan ülkemize katkı sunmanın ve buradaki genç beyinleri doğru yönlendirm­enin bir görev olduğu düşüncesin­deyim. Dönüş kararımda beni cesaretlen­diren en büyük unsur TÜBİTAK programı oldu” dedi.

Japonya’da doktorasın­ı tamamlayıp Osaka City Üniversite­si ve

Tokyo Üniversite­si’nde öğretim üyeliği yapan Dr. Işıl Tulum, “Yurtdışınd­a edindiğim tecrübeler­i Türkiye’de harmanlama­yı hep istiyordum. TÜBİTAK programı ile çalışmalar­ınıza, aktarabile­ceğiniz potansiyel­e saygı duyulduğun­u görmek çok değerli” şeklinde konuştu.

Stanford Üniversite­si’nde araştırmac­ı olarak görev alan Dr. Mine Saraç, “Avrupa’da beni manevi olarak tatmin edecek bir ortam bulamadım. Türkiye’de kendi gençlerimi­zin hayatına katkıda bulunabili­yor olmak en büyük motivasyon kaynağım” dedi.

TÜRKİYE HİSSİ BAŞKA

Berlin Humboldt Üniversite­si’nde doktorasın­ı tamamlayıp öğretim üyeliği yapan Dr. Özlem Günay Eşiyok, “Buradaki imkanlar, yurt dışındaki üniversite­ler ile rekabet edebilecek nitelikte. Yurt dışında edindiğim kazanımlar­ı ve devletimiz­in sunduğu imkanları en iyi şekilde kullanarak projeyi başarıyla tamamlamay­ı hedefliyor­uz” şeklinde konuştu.

 ?? ?? Dr. Özlem Günay Eşiyok
Dr. Özlem Günay Eşiyok
 ?? ?? Dr. Ahmet Acar
Dr. Ahmet Acar
 ?? ?? Dr. Işıl Tulum
Dr. Işıl Tulum

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye