Sabah

Oğul Erbakan’ın rüzgârla imtihanı

- SALİH TU1A

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı )atih ErEakan geçen gün memleketim­in güzel ilçelerind­en $rsin’de iddia sını tekrarlaya­rak, “Türkiye gene linde yüzde 20’nin üzerinde oy alacağız” demiş. Bu yüzdeye nasıl mı ulaşmış? Şöyle bir hesap yapmış: “Geçen 14 Mayıs seçimlerin de anketler partimizi diğer parti lerin içinde gösteriyor­lardı ama yüzde 3’e yakın oy almıştık. Şimdi aynı anket firmaları yüzde 6, yüzde 7, yüzde 8 gösterdikl­erine göre, yüzde 20’nin üzerinde oy alacağız...”

Yani, mezkûr anketlerin bugün gösterdikl­eri yüz denin aritmetik ortalaması­nı (önceki seçimde göster dikleri yüzdenin 3 katını aldıkların­dan hareketle) 3 ile çarpıp elde ettiği yüzde 21’i yuvarlak hesap, “Yüzde 20’nin üzeri” diye ortaya koyuyor.

Temiz hesap... Lakin bir kusurcuğu var: Ya söz konusu anketler, 14 Mayıs anketlerin­de )atih %ey’in partisi hakkında yaptıkları tahminde yanıldıkla­rı için bu sefer bol kepçe çalışalım demişlerse? Dahası, önceki seçimlerde Cumhur İttifakı’nı destekledi­k leri için “haddinden fazla az”, şimdiki seçimlerde itti fak yapmadıkla­rı için de “haddinden fazla” göster mişlerse?

Aziz ve muhterem Fatih Bey kardeşimiz bunu da düşünmüş, yani işi şansa bırakmamış. Diyor ki: Siyaset bilimciler, yorumcular sahada Yeniden Refah rüzgârı estiğini söylüyorla­r.

Peki, ya o rüzgârı sırf Cumhur İttifakı’ndan ayrı seçime girdiği veya CHP’nin işine yaraya cağını düşündükle­ri için estiriyorl­arsa?

Demem o ki, aziz ve muhterem kardeşimiz rüzgâ ra fazla kapılmamal­ı, kapılacaks­a da merhum babası muhterem Hocamız gibi kendi rüzgârına kapılmalı.

Öyle ki, merhum Hocamız 70’li yıllarında­n itiba ren her seçim öncesi tek başına iktidar olacağını söy ler, sonuçlar yüzde 3 bile çıksa biz kazandık derdi. Zira manevi ikliminden neşet eden özbeöz rüzgârı hakkında telif hakkına sahipti.

Fatih Bey kardeşimiz­in kapıldığı rüzgâr öyle mi

ya!

Ý

“Bu seçime tek başımıza gireceğiz...” açıkla ması yaptığı hazirunun estirdiği sevinç rüzgârını, merhum Erbakan baş bakan olduğunda Milli Görüşçüler­de görme dim. O derece coşmuş lardı.

Bu sevinç rüzgârın da, şekil değiştirer­ek her yapıya sızmakta mahir FETÖ’nün katkısı nedir bilmiyorum.

Benim bildiğim sizin de bildiğiniz­dir: Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden partinin Genel Sekreteri ve İstanbul Milletveki­li Suat Pamukçu, Fatih Erbakan’ın yanın da FETÖ’cülerin olduğunu, ittifaka ısrarla karşı çıkan ların da bunlar olduğunu iddia ediyor.

Fatih Bey kardeşimiz tek başına seçime girme gerekçesi olarak Malatya Kürecik Üssü’nü ve *azze’yi ileri sürüyor ama aynı konuşmasın­da, AK Parti istedikler­i belediyele­ri kendilerin­e vermediği için mutabakata varamadıkl­arını söylüyor!

Demek ki mesele Gazze veya Kürecik falan değilmiş. Belki de, Erdoğan’ı tökezletip CHP’nin kazanmasın­ı sağlamakla Malatya Kürecik Üssü’nü kapatmayı değil, ABD’yi sevindirec­eğini bildiğinde­n dir. Aynı şekilde, Erdoğan’ı tökezletip Gazze dire nişçilerin­e “terörist” diyen CHP’yi kazandırma­k la da Gazze’ye yardım edilemeyec­eğini, tam aksine Netanyahu’yu sevindirec­eğini herkesten iyi biliyor dur.

Gelgelelim, Fatih Bey kardeşimiz­in de hakkını teslim edelim: Öyle Saadet Partisi gibi açık ve net şekilde CHP’nin kazanması için çalışmıyor. Hatta, İstanbul’un CHP’den geri alınmasınd­an bile dem vuruyor. Fakat sonuç itibarıyla maalesef aynı kapıya çıkıyor. Mesela, oyları bölmekle CHP’nin İBB adayı İmamoğlu’nun ekmeğine yağ sürmüş oluyor.

Saadet Partisi’ne de haksızlık yapmaya lım, hiç değilse kendilerin­i “hatırlayab­ilecek” Kılıçdaroğ­lu’na destek vermişlerd­i.

Fatih Bey’in ekmeğine yağ sürdüğü Ekrem %ey’in “Hatırlamıy­orum...” diyeceği kuvvetle muhte mel. Karşılığın­ı peşin almışlarsa da orasını bilemem. Benim bildiğim şudur:

Bu millet CHP’nin önünü açanı asla unutmaz. Fatih Erbakan kardeşimiz umarız Saadet Partisi’nin hatasına düşüp de siyasi geleceğini berhava etmez.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye