Sabah

MHP... Bir Kurultay’dan da fazlası...

- O.A1 MÜDERRİSOĞ­LU okan.muderrisoJ­lu#sabaK.com.tr

Milliyetçi Hareket Partisi 55’inci yaşını kutladığı bugünlerde, 14. Olağan Büyük Kurultayı’nı topluyor. MHP kurultayla­rı, yüksek disiplin ve davaya sadakat ekseninde gerçekleşi­yor. Mesaj ve sembolizm yüklü özelliğiyl­e dikkati çekiyor. Nitekim büyük kurultay bu kez, “Ülke İçin Var Olduk/Bir Ülküye Yar Olduk” ve “Ülkeye Sevda/Ülküye Yemin” teması etrafında şekillenec­ek. MHP kurmayları, kurultayın “Türkiye Yüzyılı’nın ve Türk Devri’nin yol haritasını çizeceğini” de bilhassa vurgulamak­ta.

MHP Kurultayı ve Genel Başkan’ın değinmesi muhtemel konulara girmeden önce, “Cumhur İttifakı’nın güncel değerlendi­rmesini” yapmakta fayda var.

■ 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ve 7 Ağustos 2016 Yenikapı Ruhu etrafında, ilkesel temelde kurulan Cumhur İttifakı,

8. yılına girmek üzere.

■ Esasen Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında tesis edilen aracısız, açık ve net iletişime dayanan bu birlikteli­k, ciddi sınamalard­an da geçti.

■ Erdoğan-Bahçeli güven ilişkisi, fitne çıkarmaya hevesli odakların laf taşıma gayretleri­ne rağmen güçlenerek sürdü.

■ Zamanla, parti genel merkezleri ve tabanlara da yansıyan işbirlikle­ri ile siyasal zemini de pekişti.

■ Elbette AK Parti de MHP de kurumsal kimlikleri­ni sonuna kadar muhafaza ederek, “milli beka” temelinde sağlam ortak paydalar oluşturdu.

■ Bu sayede, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’ne (CHS) giden anayasa referandum­u da yapıldı, seçim ortaklıkla­rı da kuruldu.

Gelinen aşamada...

“21’inci Yüzyılda Lider Ülke Türkiye” idealini hayata geçirmek için Cumhur İttifakı’nın omzundaki yük giderek artmakta. Neden? Çünkü Sn. Bahçeli’nin de dediği gibi... “Günümüzün ana meselesi adalet, huzur ve adil paylaşım arayışıdır!” Kural temelli küresel sistem derinden sarsılmış, Gazze’de iflas etmiştir.

Öte yandan...

Devlet Bey’in, “DEM ve demlenen CHP, AYM’deki kapatma davası, terörün sonlandırı­lması, 31 Mart seçimleri ve merkezi yönetimle uyumlu yerel yönetimler, ekonomik istikrar..” başlıkları üzerinde durması da eşyanın tabiatı gereği olacaktır.

Ancak, önümüzdeki dönemde gündeme alınmasını ve mutabakata bağlanması­nı arzuladığı “9 Madde” ciddiyet arz etmektedir...

1- Yeni Anayasa yazımı. 2- CHS ile uyumlu yasal düzenlemel­er. 3- Vergi reformu. - Yerel yönetimler mevzuatını­n yenilenmes­i. - Terörle ve bölücülükl­e mücadele için milli strateji belgesi. - Toplumsal şiddetle mücadele planı. - Ahlaki ve toplumsal yozlaşmaya yol açan ortamlara, ekonomik sömürü odaklarına, inanç istismarı yapan merdiven altı yapılara denetim. - İstanbul başta olmak üzere deprem riski altındaki merkezlerd­e kentsel dönüşüm. 9- Kripto damar ve FETÖ benzeri her türlü oluşumla kesintisiz mücadele.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye