Sabah

ADALETE TESLIM OLUN

- Deniz YUSUFOĞLU/SA%A+

İstanbul Eyüpsultan’da bir kişinin yaşamını yitirdiği kazaya karışmasın­ın ardından annesi Eylem Tok tarafından yurtdışına kaçırılan T.C.’nin babası Bülent Cihantimur şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Aylık gelirinin 1 milyon lira olduğunu, Eylem Tok ile 2011 yılında boşandığın­ı belirten Cihantimur, “Bursa’da yaşıyorduk. Boşanmamız­ın ardından önce ben daha sonra Eylem ve oğlum İstanbul’a taşındı. Benim babam ve oğlumla çok yakın ilişkim var. Oğlumla ilgilenmek için hayatıma kimseyi almadım. Velayeti annesinde olmasına rağmen okul ücretini ben öderim. Hatta kendisine araç ve şoför tahsis ettim” dedi.

BAĞLANTIYI ANLATTI

Cihantimur ifadesinin devamında, “Ayşe Ceren Saltoğlu benim çalışanımd­ır. Eylem ile de sadece sanat faaliyetle­ri için diyalog kurmuşlard­ı. Dışarıda görüştükle­rinden haberdar değilim. Ben olayı öğrendiğim­de Eylem’in evinde Ayşe’yi görünce şaşırdım. Ayşe’ye ‘Eylem senin patronun’ gibi bir şey söylemedim. Olay günü ameliyatı yaptım, yorgunlukt­an uyuya kalmışım. 00.30 sıralarınd­a Eylem aradı ve hemen gel Timur kaza yapmış dedi. Timur ile de temas kuramıyoru­m çünkü annesinin yanında.

Ama oğlumla en son irtibat kurduğumda Türkiye’ye dönmek istediğini bana ısrarla söylemişti­r. Ben her türlü yardıma hazırım. Oğlumun da dönmesini istiyorum. Ben oğlumla sık sık irtibat kuran bir insanım. Bu durum beni de çok üzmüştür. Psikolojim bozuldu.

Adalete teslim olacakları­na inanıyorum” dediği öğrenildi.

KÜFÜRLÜ VİDEO

Cihantimur ifadesinin ardından ‘Suçluyu kayırma’ suçundan adli kontrol şartıyla Sulh Ceza Hakimliğin­e sevk edildi. Cihantimur’a dosya üzerinden verilen yurtdışı çıkış yasağı tebliğ edilip, haftada bir karakola imza tedbirin konulması talep edildi. Öte yandan kazanın faili ve arkadaşlar­ının olay sonrasında ambulans çağırmak yerine “Böyle şansı ...” diyerek küfürlü video çektikleri ortaya çıktı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye