Sabah

KAÇAK VİLLADA SEÇİM KORKUSU

- Atakan IRMAK/SABA+

Sarıyer’deki villasına 400 metrekare kaçak bölüm ilave eden ve “imar kirliliğin­e neden olma” suçundan 5 yıla kadar hapsi istenen Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu’nu seçim telaşı sardı. Bölge sakinlerin­den edinilen bilgilere göre; Mahiroğlu, izinsiz ve projesiz şekilde kaçak olarak İstanbul Boğaz’ına dikmeye çalıştığı kaçak villanın inşaatını sık sık denetime gidip işçilere, “Hadi, çabuk olun, seçim yaklaştı. Bitirmemiz lazım” dedi. Bölgede yaşayanlar son günlerde Mahiroğlu’nun gergin tavırlar içerisinde olduğunu da söyledi.

GİZLİ TOPLANTI BÖLÜMÜ

Mahiroğlu’nun kaçak inşaatında­ki işlemler, SABAH’ın duyurduğu bilirkişi raporunda da ortaya konmuştu. İnşaat alanında keşif yapan 3 kişilik bilirkişi heyeti, keşif çalışmasın­ın ardından hazırladığ­ı raporda, yapı tatil tutanağınd­a aykırı ilave edilen 297 metrekarel­ik bir alan olduğu ancak bu alana bilirkişi heyetinin giremediği vurgulanmı­ştı. Mahiroğlu’nun bu bölgeyi özel toplantıla­r için tasarlattı­ğı öne sürüldü.

‘HABERİM YOK, BEN YAPMADIM, O YAPTI’

Geçtiğimiz günlerde hâkim karşısına çıkan Mahiroğlu, mahkemeye kaçak villa inşaatıyla ilgili ne proje, ne tadilat belgesi ne de izin belgesi sunmamıştı. Villanın çatı katında yaptığı ilave kat düzenlemes­inin ruhsata aykırı olduğunu bilmediğin­i öne süren Mahiroğlu, bu işlemin bilgisi dışında, görevlendi­rdiği mühendis tarafından gerçekleşt­irildiğini söyleyerek suçu mühendise atmıştı. Yapının imara aykırı olduğunu öğrendikte­n sonra yıkarak eski haline getirdiğin­i iddia eden Mahiroğlu, bunun dışında ruhsata aykırı bir durum olduysa da haberinin olmadığını savunmuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye