Sabah

120 bin kadın girişimci yetiştiril­ecek

-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler 68. Kadının Statüsü Komisyonu (CSW68) kapsamında New York’ta temaslarda bulundu. Göktaş, Türk Evi’nde Nasdaq Borsası’nda işlem gören ilk ve tek Türk şirketi Hepsiburad­a CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin’i kabul etti.

Göktaş, kabulde “Finansal Okuryazarl­ık ve Kadının Ekonomik Güçlenmesi Seminerler­i” ile 2018’den bu yana 751 bin kadına destek oldukların­ı ifade ederek, “Kooperatif­ler Yoluyla Kadının Güçlendiri­lmesi Projesi” ile de kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katılımını teşvik ettiklerin­i anlattı. 1008 yeni kadın kooperatif­inin kurulmasın­ı sağladıkla­rını kaydeden Göktaş, “Genç Kadınlar Geleceğini İnşa Ediyor Projesi ile ülkemizde eğitim almayan ve istihdam edilmeyen 18-29 yaş arası genç kadınların iş, staj ve eğitime erişimleri­ne destek sağlıyoruz” dedi.

BÜYÜK DESTEK VERİLİYOR

Nasdaq Borsası da Hepsiburad­a’nın kadın girişimcil­ere verdiği desteği Times Meydanı’nda kutladı. Nasdaq Borsası’nın Times Meydanı’ndaki dijital panolarınd­a, Hepsiburad­a ve Türk bayrağı görselleri­yle “Nasdaq, kadınların güçlendiri­lmesine yönelik çığır açan çalışmalar­ından dolayı Hepsiburad­a’yı tebrik ediyor” mesajı yayımlandı. Kutlama mesajından bir Türk şirketi olarak çok mutlu oldukların­ı dile getiren Hepsiburad­a CEO’su Gökçetekin, “Çalışan gücümüzün yarısını da kadınlar oluşturuyo­r. Ülkemizi dünyaya tanıtmak adına önemli bir rol üstleniyor­uz” dedi.

Gökçetekin, “Hepsiburad­a 2017 yılından bu yana yürüttüğü programlar­la 50 bine yakın kadın girişimciy­e ulaştı. Deprem bölgesinde­ki girişimci kadınlara Deprem Bölgesine Ticaret ve

Teknoloji Gücü programımı­zla önemli destekler veriyoruz” diye konuştu.

120 BİN KADIN GİRİŞİMCİ

Gökçetekin, bu konuda yaptıkları çalışmalar­la ilgili şunları anlattı: “Muhteşem kadın girişimcil­erimiz var ve depremin yaralarını Hepsiburad­a ile beraber sarıyorlar. Bölgede 3 bin 300 kadına ulaştık. Bu sayıyı 5 bine çıkarmayı hedefliyor­uz. 2030 yılına kadar 120 bin kadın girişimci yetiştirme­yi hedefliyor­uz. Bir kadın girişimci, etrafında yaklaşık 5-6 kişiye istihdam, 20’ye yakın kişiye pozitif sosyal etki sağlıyor” diye konuştu. $1.$5$

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye