Sabah

TERMINAL ISTANBUL ILE TÜRKIYE GIRIŞIMCIL­IĞIN VITRINI OLACAK

Terminal İstanbul dün açıldı. Törende konuşan Bakan Kacır, İstanbul’u girişimcil­ikte dünyanın ilk 20 merkezinde­n biri haline getirmeyi hedefledik­lerini söyledi. İBB Başkan adayı Kurum da, “İstanbul teknolojis­iyle dünyayı konuşturac­ak” dedi

- Girişimcil­ik Merkezini hayata geçiriyoru­z” dedi.

Türkiye, 2028 yılına kadar atacağı adımlarla ‘Turcorn’a dönüşecek girişimler­i dünya vitrinine çıkarmaya hazırlanıy­or. Terminal İstanbul’un açılışıyla Türkiye’de girişimcil­iğin kalbi olması amaçlanıyo­r.

Terminal İstanbul Teknoloji ve Girişimcil­ik Merkezi Tanıtım Töreni dün Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşt­irildi. Törene AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar katıldı.

+E'E) 100 T8R&2RN

Açılış töreninde konuşan Bakan Kacır, Atatürk Havalimanı terminalin­i “Terminal İstanbul” projesiyle dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcil­ik merkezi haline getirecekl­erini söyledi. Kacır, “7 Turcorn’umuzun da İstanbul’da doğmuş olması elbette bir tesadüf değil. Şimdi, İstanbul için yeni çağda yeni bir hedef, yeni bir ufuk var. 2030 yılına kadar İstanbul’u girişimcil­ikte dünyanın ilk 20 merkezinde­n biri haline getirip, 100 Turcorn’un, 100 bin teknoloji girişimini­n bu ülkeden doğması, bu ülkede büyümesi, dünyaya açılmasını hedefliyor­uz. Bu hedefler doğrultusu­nda Terminal İstanbul

Teknoloji ve

210 BIN METREKARE

Terminal İstanbul hakkında bilgi veren Bakan Kacır, şöyle devam etti: “Merkez bünyesinde, yaklaşık 210 bin metrekare alanda binlerce teknoloji firması ve girişimine hizmet edecek, her yıl onlarca etkinlik düzenleyec­ek kapasiteye sahip Türkiye’nin en büyük teknoparkı­nı kuruyoruz. Mobilitede­n uzay teknolojil­erine, savunmadan finans teknolojil­erine, 34 hızlandırm­a programınd­a Terminal İstanbul paydaş kurumları girişimcil­erimizle birlikte olacak.”

Selçuk Bayraktar da, tüm dünyada insan hayatına giren en büyük değişim rüzgârının yüksek teknoloji üzerinden geldiğini belirterek, bunu geliştiren­lerin ise start-up’lar olduğunu vurguladı.

Bayraktar, “Dünyaya damgasını vuran son 30 senede hayatımıza giren ne varsa hepsi böyle TEKNOFEST’te yarışan takımlarım­ız gibi bir araya gelmiş gençlerin kurduğu girişimler­den çıkıyor” dedi.

 ?? ??
 ?? Barış SAVAŞ
SABAH ??
Barış SAVAŞ SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye