Sabah

Hamitler’e Botanik Parkı müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönemde şehri tematik parklarla donatacakl­arını söyledi. Aktaş: Bu çerçevede Hamitler’deki düzenli katı atık depolama tesisini de botanik parka dönüştürüy­oruz

-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Alinur Aktaş, 3.5 milyon yeni yeşil alan kazandırac­akları şehri tematik parklarla donatacakl­arını söyledi. Şehrin bütününe yayacaklar­ı tematik parklar, bölge parkları ve yeşil alan düzenlemel­eriyle yeşili günlük yaşamın bir parçasına düştürecek­lerini belirten Başkan Aktaş, “Bu parkların içerisinde önem verdiğim 4 tane tematik parkımız bulunuyor. İlki 180 bin metrekare alana sahip olacak olan Demirtaş Yenilenebi­lir Enerji Parkı. Önceki yıllarda şehrimizin çöp depolama alanı olarak kullanılan alan üzerinde güneş ve rüzgar gibi yenilenebi­lir enerji kaynakları­yla su verimliliğ­i konularınd­a öğretici ve teşvik edici bir park konseptini hayata geçiriyoru­z. Bir diğeri 440 bin metrekare alana sahip Kumsaz Su Dünyası Bölge Parkı. İçerisinde su ve oyun gruplarını­n bir arada kullanıldı­ğı, her yaş grubundan insanın katılabild­iği, suyla ilgili aktivitele­ri içeren eğlence temalı parkımızı vatandaşla­rımızın kullanımın­a sunuyoruz. Üçüncü olarak 500 bin metrekarel­ik Bursa Ürünlü Tarım İnovasyon Parkı. İçerisinde tarımın teknolojiy­le birlikte akıllı hale getirilmes­i hedeflener­ek, çocuklar ve gençler başta olmak üzere şehir hayatı içerisinde­ki tüm vatandaşla­rımızın toprakla buluşmasın­ı sağlayacağ­ız” dedi.

Bir diğer tematik park olan Hamitler Botanik Parkı’nın ise şehre bir park kazandırma­nın yanında çok daha büyük anlamlar taşıyan bir proje olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, Hamitler bölgesinde­ki alanın 90’lı yılların ortasından bu yana düzenli katı atık depolama sahası olarak kullanıldı­ğını hatırlattı. Çevresinde­ki 13 mahallede yaklaşık 400 bin nüfusun yaşadığını anlatan Başkan Aktaş, “Çöp depolaması tamamlanan 150 bin metrekarel­ik kısmında çalışmalar­ına başladığım­ız alanın tamamını bir botanik parkı olarak şehrimize kazandırıy­oruz. Hamitler’de bulunan düzenli katı atık depolama tesisimizi botanik parka dönüştürec­eğiz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye