Sabah

Kötü bir şaka olmalı

-

Beşiktaş’ın oyunundan memnun olmak mümkün değil. Ama öncelikle veri len penaltıya değinmezse­k, Türk futbo lu adına ayıp etmiş oluruz. Bu kadar basit, bu kadar sıradan bir pozisyona öncelikle VAR’ın müdahale etmesi futbol adına büyük bir ayıp. Sonrasın da hakemin seyredip bu pozisyonu penal tı olarak değerlendi­rmiş olması hakemlik adına büyük bir seviye sıkıntısı. Çeki len oyuncu normalde geriye doğru düşer, öne doğru dizlerinin üzeri ne düşen bir oyuncu hakkında böyle bir karar vermek anlaşılmaz. Futbolu konuşalım desek de maalesef karar veren ler buna müsaade etmiyorlar. Cenk’in, Rashica’nın çekildiği farklı maçlarda konu ya müdahil olmayan VAR, bu pozisyonda apar topar konuya girince karar verenler hakkında iyi niyetli düşünmek de müm kün olmuyor.

0aça dönüp Beşiktaş’ın oyununa baktığı mızda zaten çok dişe dokunur bir şey yok. Teknik direktörün oyun felsefe si Beşiktaş’ı duvara toslatmış durum da. Bu kadar düşük tempolu bir oyu nun Beşiktaş’a getirebile­ceği bir şey yok. Sürekli gol yiyip arkasından bura dan kurtulmaya çalışmak ancak küme düşme durumunda ki takımlarda gördüğümüz fotoğrafla­r.

Beşiktaş’ın bu oyun felsefesi ile alabilece ği ne bir mesafe var ne de kazanabile­ceği bir başarı. Her geçen hafta Beşiktaş’ı bir adım daha geriye götürüyor. Daha da kötüsü oyuncuları da değer siz gösteriyor. Bu çok tehlikeli bir durum… Beşiktaş’ın daha sağlıklı bir oyuna ve teknik direktör felsefesin­e ihti yacı var. Son dakika penaltı şansızlığı için bu kadar negatif giden sürecin kötü bir şakası diyerek noktayı koyalım.

Beşiktaş’ta küme düşme durumundak­i takımların­da gördüğümüz fotoğrafla­r var.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye