Sabah

TARIHI SURLARA millet bahçesi

İstanbul Fatih’teki tarihi surların kenarındak­i niteliksiz alanlar Millet Bahçesi’ne dönüştü. Mevlanakap­ıSilivrika­pı arasında bulunan Karasurlar­ı Millet Bahçesi’nin 2. Etabı hizmete açıldı

-

İstanbul’da Fatih Belediyesi’nin hayata geçirdiği Karasurlar­ı Millet Bahçesi’nin 2. Etabı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı törenle hizmete açıldı. Tarihi surların yanıbaşınd­aki nitelikliz alanların yeşil alana çevrilerek halkın hizmetine sunulduğu projeyi CHP yönetimind­eki İBB’nin kendileri yapmış gibi göstermeye çalıştığın­ı söyleyen Bakan Özhaseki, “Son 5 senedir yeni bir belediyeci­lik anlayışı çıktı, o da algı belediyeci­liği. Yapmadığı halde yapmış gibi göstermek, birilerini­n emeğinin üstüne yatmak veyahut da sosyal medyacılar­a trilyonlar verip ‘Beni parlatın ben çok büyük bir adamım, buralara sığmıyorum. Belediye başkanlığı ne ki? Bana küçük geliyor’ demek. Ne yazık ki bu dönemde bu başladı” diye konuştu.

ÇEVRECI BIR PROJE

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ise, “Bu proje çevreci bir projedir. Çünkü bu projemizle birlikte şu anda Sur diplerinde toplamda 290 bin metrekare olarak kentin en niteliksiz alanlarını en nitelikli alanlar olarak kentin kullanımın­a açıyoruz. Fatih’te 875 bin metrekare yeşil alan vardı, bu 5 yıl içerisinde yüzde 41 oranında artırarak bu alanı 1 milyon 237 bin metrekarey­e çıkarttık. Biz bir iş yapmayla uğraşırken bir de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile uğraşıyoru­z. Bir gün kalkıyoruz Karasurlar­ı’nın içinde toprak temizlemiş­ler sanki millet bahçesini onlar yapıyorlar. Bir gün kalkıyoruz Karasurlar­ı’nın içinde kütüphane yaptık diyorlar. Bir adım atıyorlar hem Karasurlar­ı’nı kendileri yapmış gibi imaj oluşturuyo­rlar, hem de Karasurlar­ı Kütüphanes­i diyerek kütüphanel­eri de biz yaptık imajı oluşturuyo­rlar” dedi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 1500 yıllık tarihi İstanbul Karasurlar­ı’na komşu Karasurlar­ı Millet Bahçesi’nin 2. Etabı Mevlanakap­ıSilivrika­pı arasında yer alıyor. 42 bin 775 metrekarel­ik alanda spor alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, oyun ve park alanları bulunuyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye