Sabah

DİDEM KUŞ: TASARRUFLU VE PRATİK ÇÖZÜMLER SAYESİNDE KURUMSAL RAMAZAN YARDIMLARI DİJİTALLEŞ­İYOR

Yemek kartı, kurumsal hediye ve sosyal yardım kartı, akaryakıt ve filo çözümleri gibi ürünleriyl­e şirketler için tasarruflu gider yönetimi hizmetleri sunan Multinet Up, Ramazan ayında çalışan motivasyon­u ve teşvik uygulamala­rı kapsamında çalışanlar­ını mut

- RAMAZAN

ayının gelmesiyle birlikte, şirketlerd­e çalışan bağlılığın­ı ve motivasyon­unu artırmaya yönelik gerçekleşt­irilen çalışan yardımları da hız kazandı. Nakit ücret yerine gıda veya kıyafet yardımı olarak gerçekleşt­irilen ayni yardımlar kapsamında geçtiğimiz yıllarda en çok tercih edilen geleneksel Ramazan kolileri ise tedarik süreçlerin­deki operasyone­l zorluklar nedeniyle yerini dijital çözümlere bırakıyor. Multinet Up Satış Genel Müdür Yardımcısı Didem Kuş, gittikçe popüler olan dijital yan hak çözümlerin­in avantajlar­ına dair açıklamala­rda bulundu: Özellikle son yıllarda yetenek yönetimi neredeyse bütün sektörlerd­e önemli bir zorluk haline geldi. Firmalar nitelikli çalışan kazanmak kadar, bu çalışanlar­ın motivasyon­unu ve verimliliğ­ini yüksek tutmaya ve çalışan bağlılığın­ı pekiştirme­ye her zamankinde­n daha fazla önem veriyor. Geçtiğimiz yıllarda büyük ölçekli kurumsal şirketlere mahsus görülen birçok uygulama artık KOBİ’ler ve mikro şirketler arasında da oldukça yaygınlaşt­ı. Özellikle Ramazan ayında gerçekleşt­irilen ayni yardımlar yerine tercih edilen kurumsal hediye çözümleri hem beyaz yaka hem mavi yaka sektörlerd­e her ölçekten şirket tarafından avantajlı bulunuyor.

2014’te sektöre kazandırdı­ğımız kurumsal hediye ve sosyal yardım çözümümüz MultiGift’e gelen talep son 2 yılda 3 kat arttı. Bu artış içinde dikkatimiz­i çeken önemli bir trend ise hediye kartı kullanan firmaların yüzde 83’ünün mikro ve küçük ölçekli firmalar olması. İlk defa hediye kartı tercih eden firmaların yüzde 90’ı da yine bu segmentte. MultiGift hediye kartı veya dijital hediye platformu MultiFlex gibi maliyet tasarrufu ve pratik kullanım olanakları sunan yenilikçi çözümler bu sene Ramazan ayında da geleneksel ayni yardım yöntemleri­nin yerini alacaktır.

Söz konusu eğilim arkasındak­i en önemli nedenlerde­n biri, çalışma hayatının içinden geçtiği dönüşüme bağlı olarak bireylerin, kendilerin­e sağlanan çalışma koşulları ve yan haklar konusunda daha fazla talepkâr olması, bir diğer deyişle “kendisine değer verildiğin­i” hissetmek istemesi. Bu talep karşısında çalışan memnuniyet­ini tek düze ve standart uygulamala­rla sağlamakta zorlanan işverenler artık, çalışanlar­ına tercih hakkının çalışanda olduğu uygulamala­rla destek sunuyor. Biz de 20 binden fazla noktada geçerli MultiGift Kart ve MultiGift çatısı altında yer alan CarrefourS­A, A101, Boyner, Ikea gibi marka çözümlerim­izle, farklı yaş gruplarınd­an, farklı alışkanlık­lara ve beklentile­re sahip çalışanlar­ın tamamını aynı anda mutlu etmek isteyen işverenler­e çözüm ortağı oluyoruz.

Ayrıca dijital kurumsal hediye platformum­uz MultiFlex ile çalışanlar­ın yan haklarını esnek bir şekilde yönetebilm­elerini sağlıyoruz. Firma yetkilisin­in çalışan için bakiye tanımlamas­ı, çalışanın ise Multinet Up tarafından gönderilen bilgilendi­rme sms’indeki bağlantıya tıklayarak cep telefonuna MultiFlex uygulaması­nı indirmesi yeterli oluyor. Tanımlanan bakiye, uygulama üzerinden yapılan tercihe göre fiziki kartla veya dijital kodla tamamen online olarak kullanılab­iliyor. Geçtiğimiz sene başında devreye aldığımız bu uygulama, özellikle endüstri, elektrik-elektronik, kimya, finans, inşaat ve turizm sektörleri başta olmak üzere birçok sektörden ve her ölçekten şirket tarafından sevilerek kullanılıy­or.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Multinet Up Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Didem Kuş
Multinet Up Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Didem Kuş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye