Sabah

Çanakkale Türk milletinin kalbidir

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, kültürel mirası ve yaşam alanlarını gelecek nesillere taşımak için “Zafere Selam” projesini hazırladı. Zaferin 109. yıldönümün­de “Çanakkale Ruhuna Selam” belgeseli izleyicile­rle buluştu

-

Müzikleri piyanist Fahir Atakoğlu hazırladı

Proje kapsamında hayata geçirilen, Çanakkale ruhunu anlamak ve anlatmak için hazırlanan belgeselin galası 7 Mart’ta Pera Palas’ta gerçekleşt­irildi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, tarihi alanı Cumhuriyet’in 100. yılında yaklaşık 4 milyon kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

KALELERIMI­ZI RESTORE EDIYORUZ

Ailelerle yapılan ziyaretler­in her yıl arttığını belirten Kaşdemir, “Biz Çanakkale’deki müstesna topraklar olarak her ailenin gündeminde­yiz, her Türk milletinin evladının kalbindeyi­z. Çanakkale Türk milletinin kalbidir. Burası Türk milletinin buluştuğu bir noktadır. Biz bunu yeterli görmüyoruz. Hem Türkiye’de hem de dünyada Çanakkale’yi bir buluşma noktası haline getirmek istiyoruz” dedi.

Kaşdemir, alanda yapmış oldukları çalışmalar­la gelen ziyaretçil­erin daha uzun süre kalacağı bir çevre oluşturmak hedefinde oldukların­a işaret ederek, şunları kaydetti:

“Kalelerimi­zi restore ediyoruz, siperlerim­izi ortaya çıkartıyor­uz, tabyalarım­ızı elden geçiriyoru­z. Ziyaretçil­ere tüm canlılığı ile Çanakkale ruhunu aktarmak istiyoruz. Çanakkale, Cumhuriyet’e giden yolun başlangıcı­dır. Kurtuluş Savaşı’na olan inancın başladığı yerdir. Kurtuluş Savaşı’nın başkomutan­ı ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de tarih sahnesine çıktığı yerdir. Mustafa Kemal’in yönettiği savaştaki hattı, yürüyüş rotası olarak düzenledik. Herkesi Çanakkale’ye davet ediyor, onlarla Çanakkale’de buluşmak istiyoruz. ‘Çanakkale Ruhuna Selam’ belgeseli de bu yolda atılmış önemli bir adımdır.”

 ?? ?? \er BIRÇOK akadePis\enin aldığı “Çanakkale Ruhuna
6elaP¨ EelJeselin­in Pziklerini nl Si\a nist Fahir Atakoğlu
hazırladı.
\er BIRÇOK akadePis\enin aldığı “Çanakkale Ruhuna 6elaP¨ EelJeselin­in Pziklerini nl Si\a nist Fahir Atakoğlu hazırladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye