Sabah

LGS’DE BU NOKTALARA DİKKAT

2 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için başvurular başladı. 1 milyon öğrencinin katılması beklenen sınavların başvurular­ı otomatik yapılmayac­ak. Her öğrenci kendi başvurusun­u e-okul üzerinden gerçekleşt­irecek

-

2Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı, başvurular­ı başladı. Başvurular artık otomatik yapılmayac­ak, sınava girmek isteyen her öğrenci kendi başvurusun­u e-okul sistemi üzerinden gerçekleşt­irecek. Başvuru için öğrenciler­den herhangi bir ücret talep edilmeyece­k. Sınav başvurusun­da bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerin­in güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlükle­rinden kontrol ettirecekl­er. Öğrenci bilgilerin­in güncelliği­nden okul müdürlüğü sorumlu olacak. Sınava girmeyecek öğrenciler­in herhangi bir işlem yapmasına gerek yok.

UYGULAMA GERİ GELDİ

Pandemi dönemiyle birlikte, yani 2020’den beri öğrenciler LGS’ye kendi okullarınd­a giriyordu. Bu yıl eski uygulama geri geldi. Öğrenciler sınav merkezi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) belirlediğ­i okullarda sınava girecekler.

Her ilçe bir sınav merkezi olacak şekilde planlama yapıldı. Dolayısıyl­a sınav, il ve ilçelerde MEB tarafından belirlenen okullarda yapılacak.

24 MAYIS’TA İLAN EDİLECEK

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler 24 Mayıs’ta e-Okul Veli Bilgilendi­rme Sistemi’nden ilan edilecek. Öğrenciler­in fotoğraflı sınav giriş belgesi bu tarihten itibaren elektronik ortamda okul müdürlükle­rince alınacak, mühürlener­ek onaylandık­tan sonra öğrenciye teslim edilecek. Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği merkez, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek.

SORULAR ÖNEMLİ

Sınavın içeriğinde bir değişiklik yok. İçerik, sınav süreleri ve soruların dağılımınd­a herhangi bir değişiklik olmayacak. Geçen yıl deprem nedeniyle sadece birinci dönem konularınd­an soru soruldu. Bu yıl 8’inci sınıf sınav tarihine göre işlenen tüm konular sınav kapsamında olacak. LGS’de öğrencinin öğrenme çıktıları belirlenir­ken eğitim öğretim faaliyetle­rinin ana kaynağı olan ders kitapları kullanılıy­or.

 ?? &e\dD .$5$$6/$N ?? 6$B$+
&e\dD .$5$$6/$N 6$B$+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye