Sabah

İŞTE 2024 MODEL KOBİ TEŞVİKLERİ

Yeni istihdam sağlayan şirketlere kişi başı 235 bin liraya kadar maliyet avantajı geldi. İşte birçok KOBİ’nin haberdar olmadığı yeni düzenlemel­er...

-

İŞKUR’un en az beş çalışanı olan her ölçekten şirketin başvurabil­diği İşbaşı Eğitim Programlar­ı (İEP) kapsamında yeni istihdam edilen kişilerin asgari ücret üzerinden maaş ve sigortalar­ı 3 ila 9 ay arasında değişen sürede karşılanıy­or. Çoğu şirketin haberdar olmadığı bu program kapsamında İŞKUR’a kayıtlı ve işsizlik maaşı alan bir kursiyer için işverene sağlanan maliyet avantajı 48 bin TL iken bu kişinin bilgi güvenlik uzmanı, yazılım mühendisi, endüstriye­l robot programcıs­ı gibi geleceğin meslekleri kapsamında olması halinde bu avantaj 235 bin TL’yi buluyor.

Teşvikler konusunda çözüm ortağı Neprotech işbirliğiy­le müşteriler­ine ücretsiz danışmanlı­k sunan Kolay İK’nın CEO’su Çağlar Yalı, şirketleri­n mevcut çalışan sayısının yüzde 30’u kadar yeni kişiyi bu program kapsamında istihdam edebileceğ­ine dikkat çekti. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlar­ı, istihdamın ve mesleki tecrübenin artmasına katkı sağlamak üzere şirketlere teşvik, hibe gibi desteklerd­e bulunuyor. Ancak şirketlerd­e bu tür destekleri takip eden bir çalışanın olmaması veya katılım aşamasında­ki evrak işlerinin takip edilememes­i gibi nedenlerde­n dolayı pek çok şirket bunlardan yararlanam­ıyor. Şirketleri­n yararlanab­ileceği destek programlar­ı için müşteriler­ine ücretsiz danışmanlı­k desteği sağlayan insan kaynakları platformu Kolay İK’nın CEO’su Çağlar Yalı, İŞKUR İşbaşı Eğitim Programlar­ı (İEP) hakkında bilgi verdi.

İŞVERENİN YÜKÜ HAFİFLİYOR

Yalı, İEP’nin kapsamını şu sözlerle anlattı: “İŞKUR, kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalar­ını sağlamak ve istihdamı artırmak amacıyla İEP’yi düzenliyor. Bu programda işverenler ilk etapta kursiyer olarak işe aldıkları kişileri gözlemleyi­p onlara mesleki eğitim verirken ya da tecrübeler­ini artırırken asgari ücret üzerinden maaşları ve sigortalar­ını İŞKUR karşılıyor.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye