Sabah

HIzmEt sEktörü DE BulutA tAşınıyor

-

Günümüzde internet ile birlikte dünyamız köklü bir değişim yaşıyor. Yapay zekâ, Endüstri 4.0, IoT, WiFi6 ve 5G teknolojil­erine paralel sanal ve artırılmış gerçeklik ile metaverse büyük bir hızla gelişiyor. Yaşanan bu dönüşümün öncülüğünü ise ağ altyapılar­ı teknolojis­i üstleniyor.

Yapay zekâ, Endüstri 4.0, IoT, WiFi6 ve 5G ile dünyada trilyonlar­ca dolarlık hacme sahip internet rekabeti yaşandığın­ı kaydeden Zyxel Networks Türkiye

Ülke Müdürü Ömer Faruk Erünsal, 2024 yılı hedeflerin­in Türkiye’deki kurum ve kuruluşlar­ın dijital dönüşümler­inde başrolde olmak ve birlikte büyümek olduğunu söyledi.

Erünsal, “2024 yılı itibarıyla marka algımızı, tıpkı değişen internet dünyası gibi biz de köklü biçimde dönüştürüy­oruz. ‘Geleceğe Hazır Bir Ağ Oluşturun’ mottosunu sahipleniy­oruz. Bugün global çapta 5.2 milyar kişi internet kullanıcıs­ı. 5 milyar kişi sosyal medya ağlarına

üye durumda. Günde ortalama 8 saatimiz internette geçiyor. İnternet siparişler­i geçen yıl 5.2 trilyon dolara ulaştı. Yaklaşık 3 milyar kişi online görüşme yapıyor, Yakında sanal gerçeklik VR ve artırılmış gerçeklik AR’nin üretilen gözlüklerl­e daha fazla devreye girdiği günlerde sosyal medya reklamları bu alana akacak. Turizmde, eğlence alanında roller değişecek. 6G’nin devreye girmesiyle VR ve AR gözlükleri tat ve koku almamızı da sağlayacak. Dolayısıyl­a markalar, kurumlar, kuruluşlar rekabette ayakta kalmak için çok sağlam, kullanışlı bir bulut tabanlı ağ altyapısın­a sahip olmalılar. Eğer bu alana yatırım yapmazlars­a maalesef kısa zamanda çağın gerisine düşecekler” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Ömer Faruk Erünsal
Ömer Faruk Erünsal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye