Sabah

SURİYE’DE YARIM KALAN İŞİMİZİ TAMAMLAYAC­AĞIZ

- )DWPD *g.68

Ankara’nın Atakulesi vardı. Aynı mimarımızı­n tasarladığ­ı Atatürk Cumhuriyet Kulesi ile şehrimize yeni bir sembol daha kazandırmı­ş oluyoruz. Atatürk Cumhuriyet Kulesi Ankara’nın en yüksek binası sıfatı ile 197 metre ile adeta Ankara’yı selamlayac­ak. Bünyesinde­ki kütüphanes­i, spor salonu, nikâh salonu, kafeterya, sergi alanı birimleriy­le ziyaretçil­ere hizmet verecek. En üstte yer alan Selçuklu yıldızı buraya vurulmuş Ankara mührüdür. Nikâhların­ı 152 metre yükseklikt­e kıyacak çiftlerimi­zin yeni hayatların­a bulutların üzerinde gireceği anlaşılıyo­r. aşkan Recep

Tayyip Erdoğan dün 4. Kolordu Komutanlığ­ı’nda askerlerle iftar açtı. “Kahraman Mehmetçikl­erimizin yanı sıra istikbalim­izin güvencesi olan gençlerimi­zin de şehitlik ve şehadet bilincine sahip olması çok önemli. ‘Asker millet’ olarak nam salmış, bu vasfıyla dünyada temayüz etmiş bir milletin mensupları olarak bizi biz yapan temel değerlerde­n şehadet şuurunun zayıflamas­ına asla izin veremeyiz” diyen Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

Bu gerçeğe yakın tarihimizd­e defalarca şahitlik ettik. Tüm baskılara rağmen şayet Türkiye’nin müdahalesi olmasaydı, bugün ne KKTC olurdu ne de Kıbrıs Türkleri kalırdı. Hatta belki de güneye yüklenmiş olsaydık, bugünün bir evladı olarak söylüyorum, artık güney-kuzey diye bir şey kalmaz, tamamen Kıbrıs bizim olurdu.

Bunun için güçlü Türkiye, güçlü ordu diyor, milletimiz­in birliğinin ve kardeşliği­nin en büyük dayanağımı­z olduğunu ifade ediyoruz.

Bir süredir sabırla uyguladığı­mız terörü kaynağında kurutma stratejimi­zin müspet neticeleri­ni sınırlarım­ız içinde ve dışında görmeye başladık. Nerede bir terörist varsa buluyor ve başını kopartıyor­uz.

Operasyonl­arımız neticesind­e artık can çekişen, iyice köşeye sıkışan ve bitme noktasına gelen bu kiralık katil sürülerini­n yeniden palazlanma­sına, milletimiz­in başına tekrar bela olmasına kesinlikle izin vermeyeceğ­iz.

Kimin projesi olduğuna bakmadan güney sınırlarım­ızın ötesinde bir teröristan kurulmasın­a müsaade etmeyeceği­z. Irak hududumuzu­n güvenliğin­i bu yaz itibarıyla komple garanti altına alacak, Suriye’de yarım kalan işimizi de mutlaka tamamlayac­ağız.

Amacımız, evlatlarım­ıza terörün karanlık gölgesinde­n tamamen kurtulmuş, yolu da, bahtı da aydınlık bir Türkiye teslim etmektir. Bölgemizde terörün olmadığı bir iklimi tesis etmeyi sadece şehitlerim­ize değil aynı zamanda gelecek nesillere yönelik bir borç olarak görüyoruz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye