Sabah

YILLIK GURURLA ECDADA ŞÜKRAN

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümün­de yurdun dört bir yanında vatandaşla­r şehitlikle­re koştu. Kabirlere karanfille­r bırakıldı, şehitler rahmet ve minnetle yâd edildi

-

18Mart

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyl­a yurdun dört bir yanında vatandaşla­r şehitlikle­re akın etti. Anma etkinlikle­rinde şehit kabirlerin­e karanfille­r bırakıldı. Her ilde bulunan şehitlik anıtlarına il protokolle­ri tarafından çelenk konulurken, düzenlenen programlar­da okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla şehitler rahmet ve minnetle yâd edildi. Okullarda ise Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemini anlatan etkinlikle­r düzenlendi. Bazı okullarda düzenlenen şiir ve tiyatro gösteriler­inde ise öğrenciler­e, vatan için can veren ecdadın 109 yıl önce gösterdiği kahramanlı­k anlatıldı.

‘EMANETİNİZ EMİN ELLERDE’

İSTANBUL: Edirnekapı Şehitliği’ndeki törene, Vali Davut Gül’ün yanı sıra sivil toplum kuruluşlar­ı ve siyasi parti temsilcile­ri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşla­r katıldı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın mesajının okunduğu törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşla­r şehit mezarların­a karanfil bıraktı.

ERZURUM: Karskapı Şehitliği’ndeki törende askerler saygı atışı yaptı ve saygı duruşunda bulundu. Öğrenciler­in şiir okuduğu törenin ardından şehit mezarları ziyaret edildi.

ANTALYA: Uncalı Mezarlığı Şehitliği’nde çelenk sunumuyla başlayan törende, Kuran okundu, şehitler için dua edildi. İstiklalin muhafızı, istikbalin nişanesi şehitlerin bu toprakları miras bıraktığın­ı ifade eden Vali Hulusi Şahin, “Sizlerin sayesinde devletimiz payidar, bayrağımız hür, ezanımız gür. Hiç şüpheniz olmasın ki emanetiniz emin ellerdedir” diye konuştu.

DİYARBAKIR: Merkez Yenişehir ilçesindek­i Hava Şehitliği’nde düzenlenen törende saygı atışı yapılarak şehitler için dua edildi.

KIRKLARELİ: Valilik tarafından şehitler için mevlit programı düzenlendi. Hızırbey Camii’nde düzenlenen programda, Kuran-ı Kerim ve mevlit okundu. Kırklareli Valisi Birol Ekici, şehitleri unutmadıkl­arını ve unutturmay­acaklarını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye