Sabah

İBB’de ‘temiz eller’e ihtiyaç var

- G9hR

CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun adamlarını­n “çantalarla” yakalanmas­ı, son 5 yıla damgasını vuran parasal ilişkile rin ne boyutlara vardığını göstermeye yetti. Aslında daha işin başındayke­n, 2020 yılın da İmamoğlu’nun belediyede “paralel” bir yapı oluşturduğ­unu yazmış, bugün adı geçen isimlerden Fatih Keleş ve Ertan Yıldız’dan söz etmiştim. İstanbullu işadam ları, bu iki ismi o günden sonra çok daha iyi tanıdı. Boğaziçi öngörünümd­en belediye işti raklerine kadar nerede bir iş yapılacaks­a ve kime ihale verileceks­e adres bu iki isimdi.

İstanbul kulislerin­de ve iş dünyasında herkes onlardan birini “Kafa Koparan”, diğerini de “Yüzde 7’ci” olarak biliyordu. Komisyon anlamına mı geliyor bilmiyorum ama böyle deniyordu.

Son 5 yılda İBB’yi “paralel” bir biçim de yöneten bu ekip, sadece şehirden ve dev letten gelen yasal paraları çarçur etmek le yetinmedi, kayıtdışı çok daha büyük bir para kaynağı yarattı ve kullandı. İşte bu para gücüyle CHP ve İyi Parti’ye yönelik operas yon yapıldı ve genel siyaseti “yönetme” gücü elde edildi.

Kurultay sürecinde kurulan oyunu geç fark eden CHP’liler boşuna feryat etmedi. Açılan döviz bürolarınd­an gönderilen para larla delegeleri­n nasıl satın alındığına kadar onlarca şey söylendi. Özellikle CHP’li Erkan Çakır yer ve isim vererek açıklama yaptı. Hâlâ cevabı aranan çok sayıda soru var. Mesela israfı bitirdiğin­den söz eden İmamoğlu’nun, CHP Parti Meclisi üyelerin den kaçına maaş ödediği veya ödettiği ya da kaç PM üyesine araba tahsis edildiği (kira lanmış da olabilir) merak ediliyor.

Şu basit sorunun cevabı da merak edi liyor: CHP İstanbul Gençlik Kolu Başkanı hangi belediyede­n maaş alıyor?

Görünen o ki, tam bir “temiz eller” sürecine ihtiyaç var.

Bu yüzden birkaç gündür adı “çantacılar”a çıkan Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş ve milletveki­li koruma zırhı na sahip olduğu için parayı üstlenen Turan Taşkın Özer’in mal varlıkları açıklanma lı ve paranın izi sürülmeli diye yazıyorum. Şu sıralarda bu isimlere paralel bir isim daha konuşuluyo­r: Baki Aydöner... CHP’liler özellikle Aydöner’in para hareketler­ine dik kat çekiyor.

Kim bakar bilmem ama bakılırsa taşlar yerinden oynar...

 ?? ?? Ý
Ý

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye