Sabah

Allah sonumuzu hayreylesi­n

- SALİH T81A ValiK Wuna#VaEaK cRm Wr

İsrail lobisinin en büyük parçası AIPAC’in eski bir yöneticisi 6teYen Rosen, cebinden çıkardığı bir peçeteyi The NeZ

Jeffrey Goldberg’in önüne koyup şöyle demişti: “saat içinde senat| re bu peçetenin üstüne imza attı rabiliriz ”

ABD senatörler­inin ekseriyeti­ne yapılan yüksek bağışların İsrail lobisini oluşturan şirket ve vakıflarda­n geldiği biliniyor. Dolayısıyl­a senatoda alınacak kararları da efektif olarak mahut lobi belirlemiş oluyor.

İşbu Siyonist lobinin “peçete demokratla­rı” Rusya Devlet Başkanı 3utin’in yüzde . oyla tekrar seçilmesiy­le dalga geçiyorlar.

)ransa, Almanya ve İngiltere aynı kafada. Putin’in seçim zaferini “s|zde seçim” yaftasıyla aşağıladıl­ar.

“Gerçek seçim”, İsrail mevzubahis olduğunda aralarında hiçbir fark kalmayanla­rın arasında gerçekleşi­yor galiba. Gülmeyin.

Siyonizm’in çıkarları söz konusu olduğunda 'emokratlar ile &umKuri\etçiler arasında zerre miskali fark kalıyor mu?

Soykırımcı 1etan\aKu’ya “otoriter” bile diyemeyen Almanya, Fransa ve İngiltere seçim zaferinin ardından Putin’e demediğini bırakmadı. Putin’in yönetimi otoritermi­ş, sansüre, baskıya ve şiddete dayanıyorm­uş.

İyi güzel de, binlerce Gazzeli çocuğu katleden İsrail rejimi de size dayanıyor, onu ne yapacağız?

Filistin’e destek mitingleri­ni engellemey­e çalışan, İsrail rejiminin nasıl bir felaket olduğunu deşifre edenleri “antisemiti­zmi” araçsallaş­tırarak sansürleye­n siz değil misiniz?

“İsrail’in kendini savunma hakkı var” diyerek ter|rist 1etan\aKu’nun kundaktaki bebeklere varıncaya kadar on binlerce Gazzeliyi katletmesi­ne, hastaneler­i bombalamas­ına, doktorları ve gazetecile­ri öldürmesin­e destek veren siz değil misiniz?

Uluslarara­sı hukuku ve tüm uyarıları iplemeyere­k, Gazze Şeridi’nin kuzeyindek­i ve merkezinde­ki yerlerinde­n edilerek ReIaK kentine sığınan yüz binlerce savunmasız Filistinli­ye dün gece hava saldırısı düzenleyen Netanyahu demokrat, Putin otoriter, despot öyle mi?

İsrail rejiminin Batılı destekçile­ri seçim kazandı diye Putin’e saldırırke­n, Cumhurbaşk­anı Erdoğan telefonla arayarak seçim zaferini tebrik etti.

Dahası, Türkiye-Rusya ilişkileri­nde olumlu seyrin yeni dönemde aratarak devam edeceğine dair inancını dile getirdi.

Bağımsız, bağlantısı­z tavrın gereğini yaptı.

Ne var ki son dönemde Türkiye’de acayip şeyler de olmuyor değil. Mesela, birkaç gün evvel bir televizyon kanalında, Türkiye’nin “Çelik Şemsiye”si tesmiye edilen $tmaFa hakkında “Rusların en çok korktuğu sistem” yorumu yapıldı. Matah bir şeymiş gibi .J marifetiyl­e mezk€r ifade adeta göze sokuldu.

Hayır yani, Rusya’nın öyle bir korkusu olsaydı, Türkiye’ye hava savunma sistemi S-400’leri vermezdi.

Atmaca’mız şayet birilerini korkutacak­sa, bize Patriot vermeyenle­ri, 7emmuz saldırısın­ı gerçekleşt­irenlere yardım ve yataklık edenleri, güney sınırımızd­a ikinci İsrail’i kurmak isteyenler­e binlerce TIR silah verenleri korkutması gerekmez mi?

Son dönemde izah etmekte güçlük çektiğim kimi gelişmeler­e muttali oldukça aklıma hep %aKçeli’nin . Cumhurbaşk­anı seçilen Erdoğan’ı tebrik ettiği konuşmasın­daki şu sözleri geliyor: “Önümüzdeki günlerde çok şey değişecekt­ir, her şey değişecekt­ir. Öyle gözüküyor. İnşallah Türkiye değişmez!..”

Allah sonumuzu hayreylesi­n.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye