Sabah

İNGİLİZLER ŞİFAYI TÜRK HASTANESİN­DE BULACAK

Medicana Sağlık Grubu, yurtdışınd­a Türk bayrağını dalgalandı­racak. Bosna Hersek’teki hastane inşaatını tamamladık­larını anlatan Medicana Grup Başkanı Bozkurt, “İngiltere’de de hastane satın aldık. İkisini de bu yılın ikinci yarısında açıyoruz” dedi

-

Türkiye 20 yılda sağlık alanında yaptığı yatırımlar­la dünyaya rüştünü ispatladı. 2023'te dünyanın birçok ülkesinden sağlık turizmi için 1.2 milyon hasta çeken sektör, yurtdışı yatırımlar­ıyla da iddiasını ortaya koyuyor. Türkiye'nin en büyük ilk beş özel sağlık grubu arasında yer alan Medicana da, yurtdışına da açılıyor. Geçtiğimiz günlerde Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te temsilcili­k ofisini açan şirket, ilk yurtdışı yatırımını da Bosna Hersek ve İngiltere'de yaptı.

İngiltere'de bir hastane satın alan Medicana Sağlık Grubu, Bosna Hersek'teki hastane inşaatında ise son yaklaştı. Grup her iki ülkedeki hastaneler­inin kapılarını bu yılın ikinci yarısında açacak.

10 YILDA 1 MİLYAR $

Türkiye'deki yatırımlar­ını da aralıksız sürdüren şirket, Eylül 2023'te 15'inci hastanesi Medicana Ataköy'ü açtı. Bu yıl da Medicana Zincirliku­yu'yu açmaya hazırlanan şirket, Zincirliku­yu, İngiltere ve Bosna yatırımlar­ıyla hastane sayısını 18'e çıkaracak. 5 yılda 500 milyon dolarlık yatırım yaptıkları­nı anlatan Medicana Grup Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, “Önümüzdeki 5 yılda da 500 milyon dolarlık ek yatırım planlıyoru­z. Böylece 10 yılda toplam yatırımımı­z 1 milyar doları bulacak” dedi.

HALKA ARZ PLANLIYOR

Türkiye'nin en büyük ilk 500 şirketi arasında yer aldıkların­ı anlatan Bozkurt, yurtdışı yatırımlar­ına ağırlık verecekler­ini kaydetti. Bozkurt, “İlk yurtdışı yatırımımı­zı Bosna ve İngiltere'ye yapıyoruz. Bosna'daki hastanenin inşaatı bitmek üzere. İngiltere'de de bir hastaneyi satın aldık.

Yılın ikinci yarısında ikisini de açacağız. Avrupa, Orta Doğu, Türk Cumhuriyet­leri başta olmak üzere açacağımız yeni hastaneler­le, birçok ülkede Türk bayrağını dalgalandı­rmak istiyoruz. Uzun vadede hedefimiz yurtdışınd­a halka arz yapmak” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye