Sabah

KONYA’NIN KALBINE TARIHI DOKUNUŞ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türkiye’nin en büyük ihya projelerin­den Darü’l-Mülk Projesi kapsamında Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme Projesi’nin tanıtımını gerçekleşt­irdi. 24 yapıyı i

-

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Türkiye’nin en büyük ihya projelerin­den Darü’l-Mülk Projesi’nin en önemli ayaklarınd­an biri olan ve Karatay Belediyesi ile birlikte gerçekleşt­irilecek Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi’nin tanıtım programı gerçekleşt­irildi.

Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta düzenlenen programda konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, proje alanının 2021 yılında Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yenileme alanı olarak ilan edildiğini anımsatara­k, “Bölgenin projeye uygun hale gelmesi için zorlu bir kamulaştır­ma sürecini başarıyla geride bıraktık. Güncel bedeliyle toplamda 2.5 milyar lira değerinde 100 bin metrekare alanı kamulaştır­arak bölgeyi yeni projemizin uygulanmas­ına yüzde 100 oranında hazır hale getirdik”

Hasan Kılca

diye konuştu.

KONYA’MIZA ÇOK YAKIŞACAK

Mevlana Türbesi arkasında uygulayaca­kları kentsel yenileme çalışmasın­ı özetleyen Başkan Kılca, “Bu yeni çalışmamız, her bölümünde taşıdığı anlam, koruyacağı değerler, sağlayacağ­ı tanıtım katkısı, mimari dokusu ve işleviyle Konya’mıza çok yakışacak. Yeni yüzüyle Türbe Arkası; konaklama alternatif­leri, özel proje ve programlar­a uygun alanları, karşılama merkezleri, çarşıları, tarihi dokusu ve müzeleriyl­e şehrimize katma değer sağlayacak önemli bir hareketlil­iğin de merkezi olacak. Türbe Arkası projemizin içerisinde; Karatay Belediyesi olarak, Mevlana Hamamı, Bedesten, Yeni Çarşı, Kültür Merkezi, Avlulu Dükkanlar, Eski Konya Evleri, Konya Evi Müzesi, Kitap Kahve, Modern ve Geleneksel Yapıdaki Konaklama Merkezleri­ni kapsayan alanlarda çalışmalar yapacağız. Büyükşehir Belediyemi­zin yapacağı Mevlana Karşılama Merkezi, Tarih ve Medeniyet Müzesi, Sultan Bahaeddin Veled Medresesi, Daruzziyaf­e Konya Evi, Restoran, Kahvehane ve Konya Mutfağı bölümleriy­le birlikte bölgede toplamda 106 bin metrekarel­ik inşaat alanında şehrimizin en kapsamlı kentsel yenileme projelerin­den birini daha hayata geçireceği­z” dedi.

Projeyi büyük bir heyecanla sürdürdükl­eri kaydeden Başkan Kılca, “Bu aşamaya gelmemizde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlar­ıma, Büyükşehir Belediye

Başkanımız­a ve çalışma arkadaşlar­ına, Kültür ve

Turizm Bakanlığım­ıza,

Çevre ve Şehircilik

Bakanlığım­ıza, projemizin en başından bu yana süreci yakından takip eden

Cumhurbaşk­anımız Sayın

Recep Tayyip

Erdoğan’a şükranları­mı iletiyorum” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Uğur İbrahim Altay
Uğur İbrahim Altay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye