Sabah

30 BİN 723 DEPREMZEDE AİLE YENİ YUVASINA KAVUŞTU BU İŞBİLMEZLE­R İSTANBUL’UN KADERİ DEĞİL

Başkan Erdoğan, 11 ildeki deprem konutları kura ve anahtar teslim töreninde konuştu: Taşınmadan kiraya, enkaz kaldırmada­n geçici barınmaya 115 milyar lira kaynakla 2 milyon kişiye ulaştık. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu hak sahiplerin­e teslim etmeyi hede

- Mustafa KAYA/SABAH

Başkan Erdoğan, Gayrettepe’den ve Halkalı’dan başlayarak İstanbul Havalimanı’na bağlanan 69 km’lik ring hattının Arnavutköy-İstanbul Havalimanı etabının açılışına Külliye’den canlı bağlantıyl­a katıldı.

Bu hat sayesinde Arnavutköy’den havalimanı­na 8 dakikada gidilebile­cek. Aynı zamanda bu açılışla Arnavutköy’ü, Gayrettepe­Kâğıthane-İstanbul Havalimanı hattına da bağlıyoruz. Arnavutköy-Gayrettepe arasındaki ulaşım da bu metro ile 41 dakikaya düşüyor. Bu projenin Halkalı istikameti­ndeki etabını da inşallah bir yıl içinde hizmete sunmayı hedefliyor­uz. Böylece 69 kilometrel­ik mesafesiyl­e Türkiye’nin en uzun raylı sistem ring hattını tamamlayac­ağız. Bugün hizmete açtığımız eserle birlikte İstanbul Havalimanı’nın açılmasınd­an bu yana İstanbul’a 162 kilometrey­e yakın raylı sistem kazandırdı­k.

Son 5 yılda İstanbul’da belediye tarafından yapılan metro uzunluğu sadece 8 kilometre. Kalan tüm projeler ya daha önceki dönemden kalmadır ya da bakanlığım­ız tarafından hayata geçirilmiş­tir. Taş üstüne taş koymadılar. Yol yapmayı, tünel yapmayı, köprü yapmayı, metro yapmayı, vapur işletmeyi mevcut ulaşım hatlarını verimli şekilde çalıştırma­yı bilmeyen bir belediye yönetimini­n yol açtığı bu acı tablo, İstanbul’un kaderi değil. Bırakın yeni projeler geliştirme­yi, sorunsuz, sıkıntısız işleyen bir sistemi devam ettirmeyi bile beceremedi­ler.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’den canlı bağlantıyl­a 11 ildeki Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. Erdoğan konuşmasın­da özetle şunları söyledi:

Depremin ardından toplamda 76 bin konut yapıldı. Hedefimiz yıl sonuna kadar 200 bin konutu hak sahiplerin­e teslim etmek. Geçtiğimiz ayın başlarında 46 bin konut ve köy evinin anahtarlar­ını teslim etmiştik. Bugün de 30 bin 723 vatandaşım­ızı daha evlerine kavuşturuy­oruz. Amacımız yaklaşık 390 bin konut, 11 bin 500 ahır, 40 bin 500 işyerinden oluşan 442 bin hak sahibinin hiçbirini mağdur etmeden tamamını yuvalarına ve işyerlerin­e kavuşturma­k.

Deprem hazırlıkla­rımızı bitirmemiz­i beklemiyor. Şehirlerim­izi depreme dayanıklı hale getirmek için acele etmeliyiz. İstanbul gibi yerlerde böyle bir afetin altından kalkmak gerçekten çok zor olacaktır.

Taşınmadan kiraya, enkaz kaldırmada­n geçici barınmaya her konuda 115 milyar liralık kaynakla 2 milyon kişiye ulaştık. Tüm kayıpları telafi edecek güce, imkâna, dirayete sahibiz demiştik. Sözümüzü tutmak için gece gündüz çalışıyor, geçici konutlarda­n kalıcı konutlara tüm dönüşleri hızlı şekilde sağlıyoruz. Önümüzdeki yıldan sonra ülkemizin ve şehirlerim­izin üzerindeki deprem yükünü tümüyle kaldırmayı hedefliyor­uz. Böyle bir yükün altından milli dayanışma, afetle mücadele ve konut inşası alanındaki güçlü birikimimi­zle ancak biz kalkabilir­dik.

TÜRKİYE’NİN EN UZUN RAYLI SİSTEM HATTININ ARNAVUTKÖY-İSTANBUL

HAVALİMANI ETABI AÇILDI

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Erdoğan, konuşmasın­ın ardından deprem konutların­ı teslim alan
vatandaşla­rla sohbet etti.
Erdoğan, konuşmasın­ın ardından deprem konutların­ı teslim alan vatandaşla­rla sohbet etti.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye