Sabah

TÜM AILESI ŞEHIT OLDU BAYRAĞI ISE O DEVRALDI

Şırnak Silopi’de yaşayan Salih Tung, iki kardeşi ve üç oğluyla birlikte koruculuk yaparak örgüte karşı mücadelesi­ni sürdürüyor. Tung, daha önce korucu olan babasını, annesini ve iki kardeşini şehit verdi

- 6ABAH

Şırnak Silopi’de yaşayan Salih Tung, iki kardeşi ve üç oğluyla birlikte koruculuk yaparak terör örgütüne karşı mücadelesi­ni sürdürüyor. Ancak, onu kahraman yapan ise neredeyse tüm ailesini terör örgütüne kurban vermesi... Tung, daha önce korucu olan babasını, annesini ve iki çocuğunu şehit verdi.

ANNE, BABA, KARDEŞ

Kahraman korucuyu evinde ziyaret eden Silopi Kaymakamı Cihat Koç, Tung’un evinde iftar yaptı. Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kaymakam Koç, “Fotoğrafta vatan için 4 şehit veren kahraman bir aile görüyorsun­uz” paylaşımın­ı yaptı.

Irak sınırındak­i Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Bulakbaşı köyünde korucu olan baba Hüseyin Tung’un 40 yıl önce evinde şehit edilmesini­n ardından eşinden miras kalan silahı eline alarak korucu olan anne Nadire Tung da 1994 yılında terör örgütünün Bulakbaşı köyüne yaptığı baskında şehit oldu. Ailenin büyüğü olan korucu çiftin çocukları Salih Tung, o tarihte 16 yaşındaydı. Tung, 20 yaşına geldiğinde şehit babası ve annesinden kalan bayrağı iki kardeşi ile birlikte devraldı. Tung’un kardeşleri­nden Cindi Tung 1995 yılında teröristle­rin kurduğu pusuda, Yakup Tung ise 1996’da teröristle­rle girdiği çatışmada şehit oldu.

Ardından Şırnak’ın Silopi ilçesine göç eden Güvenlik Korucusu Salih Tung, yine korucu olan iki kardeşi ve üç oğluyla birlikte örgüt karşı mücadelele­rini bırakmayar­ak kararlı bir şekilde sürdürüyor.

Kardeşleri Kadir ve Cemil Tung ile oğulları İbrahim, Sezer ve Doğan Tung’un da korucu olduğunu belirten Salih Tung, oğlu Sezer’in Kuzey Irak’ta Pençe harekât bölgesinde görev yaptığını belirtti.

Tung, görevini yapmaya devam edeceğini belirterek, “Devletimiz her zaman yanımızda. Biz bu yoldan hiç dönlmeyece­ğiz” diyerek duyguların­ı dile getirdi.

 ?? ?? Silopi Kaymakamı Cihat Koç, Salih Tung’u evinde ziyaret etti, iftar sofrasına misafir
oldu.
Salih Tung
Silopi Kaymakamı Cihat Koç, Salih Tung’u evinde ziyaret etti, iftar sofrasına misafir oldu. Salih Tung
 ?? HVH\in KAÇAR ??
HVH\in KAÇAR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye