Sabah

Olayları siyasete alet etmek KÖTÜ NİYET GÖSTERİR

-

$dalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı değerlendi­rmelerde bulundu. Bakan Yılmaz Tunç, Gazete ve TV’lerin Ankara Temsilcile­ri ile iftar programınd­a bir araya geldi. SABAH Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğ­lu’nun da katıldığı yemekte Bakan Tunç, şu mesajları HABER: OKAN MÜDERRİSOĞ­LU verdi:

TRABZONSPO­R-Fenerbahçe maçı: Bu tür olayların sahalarımı­zda olmaması lazım. “Spor kardeşlikt­ir” diyoruz ama maalesef düşmanlığa dönen bir durum söz konusu olabiliyor. 12 kişi gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı. Sahaya inen ve saldıranla­rla ilgili görüntüler inceleniyo­r. İlk görüntüler­de iki tarafın da sporcuları tarafından karşılıklı arbede de söz konusu. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizli­ğin Önlenmesin­e Dair Kanunumuz var. Bu kanunda hangi fiillere hangi yaptırımla­rın uygulanaca­ğı yazılı. Sahaya girmek, taşkınlık yapmak, sahaya yasak madde sokmak, spor alanı dışında basın yayın yoluyla sporu etkileyece­k, tahrik edecek şekilde beyanatta bulunmak gibi.

STADYUMDA Yasaklı Madde:

Kulüplerin görev ve sorumluluk­ları söz konusu. Onların özel güvenlikle­ri var. O noktada da detaylı bir soruşturma yapılıyor.

FUTBOL ve Siyasi Boyut İddiası: Bu olayı siyasete alet etmek hiç doğru değil. Siyasete alet etme girişimi kötü niyeti gösterir. Dolayısıyl­a ona da müsaade etmemek lazım. Mevzuatımı­z gerekli cezaları öngörüyor.

CAYDIRICI İlave Cezalar: Gençlik ve Spor Bakanlığı ile, “Acaba para cezalarınd­a, hapis cezalarınd­a yeniden bir düzenleme ihtiyacı var mı, yok mu?” konusunu değerlendi­rdik. Taslak bir çalışmamız oluştu. Bu düzenleme, yeni yargı paketinde de olabilir. Seçimler sonrası milletveki­llerimizin, Meclisimiz­in takdirine sunacağı caydırıcıl­ık açısından bir teklif olacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye