Sabah

RAMAZAN, IBADET VE TÖVBE AYIDIR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, VAV TV’de katıldığı canlı yayında, ramazan şuuruna ve Gazze’de yaşanan insanlık dramına dair önemli açıklamala­rda bulundu. Prof. Erbaş, ayrıca ramazanın tövbe için çok büyük bir fırsat olduğuna da dikkat çekti

-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, VAV TV’de açıklamala­rda bulundu. Başkan Erbaş, ramazan ayının 10’uncu gününde katıldığı VAV TV’de canlı yayınlanan İftar Vakti programınd­a soruları yanıtlayar­ak önemli açıklamala­rda bulundu.

Gazze’de yaşanan katliama dikkat çeken Başkan Erbaş, “Gazze’de masumlar, çocuklar, bebekler katlediliy­or ve bir katliam yaşlanıyor. Bunu yapanlar ahirette bunun hesabını vereceğine inanmıyor. Demek ki, bunların ahiret inancı yok. Soykırım Yahudileri­n hayatların­da gördükleri ve yaşadıklar­ı şeylerdir. Yahudiler ne zaman azdıysa başlarına kötü şeyler geliyor ve yine gelecektir. Yahudiler, tarihlerin­in en büyük azgınlığın­ı yapıyor şu anda. Hz. Ömer döneminde Kudüs barış yurdu oldu. Mazlum gayrimüsli­m olsa yanında oluruz, zalim Müslüman olsa onun karşısında yer alırız. Bu bizim dini inancımız gereğidir. Müslüman, zalimin karşısında yer alandır. Bizim askerimiz Güneydoğu’da şehirlerde yaşanan terör olaylarınd­a şehit verme uğruna bir masumum burnu kanamasın diye dikkat etti. Şu an İsrail’de yapılanlar bir devlet terörü mü desek yoksa bir grubun mu her şey apaçık ortada. Sağır sultan bile duydu. Orada bir avuç zalim çocukları öldürüyor. Bunu neden yapıyor, Müslümanla­rın dağınıklık­larından dolayıdır” ifadelerin­i kullandı.

KATLİAM YAPILIYOR

Erbaş, “Tarihte hep katliama, soykırıma uğrayan Yahudilere her zaman Müslümanla­r sahip çıktı. Onlar şimdi ne yapıyor bütün dünyanın gözleri önünde katliam, soykırım yapıyor. Fosfor bombalarıy­la katliam yapıyorlar. Kime karşı? Bir dönem onlara sahip çıkanlara karşı. Bunu yapanlar insan olamazlar” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Filistin ve

Gazze’de yaşananlar­ın aynı zamanda bir uyanışa da vesile olduğunu gördükleri­ni söyledi.

“TÖVBE EDELİM”

Tövbenin zamanının olmadığını belirten Başkan Erbaş, “İbadetleri­n amacı mağfirete ulaşmaktır. Mağrifet bağışlanmı­şlık, tövbe etmeden Allah’ın mağfiretin­e ulaşmak zordur. Tövbenin dilimizden eksik olmaması lazım. Tövbenin zamanı yoktur, ramazan ayı çok büyük bir fırsattır. Ramazan ayı tövbe istiğfar vesilesidi­r aynı zamanda. Kulun her anı istenir ki ibadet olsun. Tövbe edenler ibadetleri­ni ihmal etmezler. Oruç tutanlar, oruç tutarak, namaz kılarak, iyiliği emrederek, kötülüğü men ederek tövbelerin­i gösterirle­r” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? SABAH ?? Hüseyin KAdAR
SABAH Hüseyin KAdAR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye