Sabah

Her yerde aranıyordu havalimanı­nda TESLİM OLDU

Almanya’da çalıştığı şirketten 8.2 milyon euro çalıp kayıplara karışan Yasemin Gündoğan teslim oldu. 2.5 yıldır aranan Gündoğan’ın Türkiye’den Bremen’e geldiği açıklandı. Almanya tarafından özel dedektif bile tutulmasın­a rağmen izine rastlanmay­an Gündoğan

-

Almanya’da büyük soygun gerçekleşt­iren ve bulunması için peşine onlarca dedektif takılan Yasemin Gündoğan, köşeye sıkışınca teslim oldu. Çalıştığı Loomis adlı para nakil firmasında­n 21 Mayıs 2021 günü 8.2 milyon euro çalan ve Türkiye’ye kaçtığı belirtilen Gündoğan’ın salı günü Türkiye’den uçakla Bremen’e geldiği, havalimanı­nda polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi. SABAH, ısrarlı yayımlarıy­la vurgunu gündemde tutmuş, olayın ayrıntılar­ını kamuoyu ile paylaşmışt­ı.

DEDEKTİFLE­R PEŞİNİ BIRAKMADI

Hakim karşısına çıkarılan Gündoğan hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklu yargılanac­ak olan Gündoğan’ın teslim olma haberini avukatı duyurdu. Gündoğan’ın daha önce Çeşme’de olduğu ve villada kaldığı haberleri çıkmıştı. Almanya’dan 31 yaşındaki kadını bulmak için İspanyol dedektifle­r kiralanmış­tı. Günlerce takibe rağmen Gündoğan’a ulaşılamam­ıştı.

PARANIN AKIBETİ MERAK KONUSU

Öldürülmüş olduğundan bile şüphelenil­en Gündoğan’ın izine rastlandığ­ı ve bu yüzden Almanya’da teslim olmaya karar verdiği üzerinde duruluyor. Tutuklaman­ın ardından en çok merak edilen Gündoğan’ın soygunu tek başına mı yoksa bir çete yardımıyla mı gerçekleşt­irdiği ve paranın ne kadarını hâlâ elinde tuttuğu. Bu henüz bilinmezke­n, soyguna ilişkin detayları sorguda anlatması bekleniyor. Paketlenen banknotlar­ı ATM’lere takılacak para kasetlerin­e yerleştirm­ekle görevli olan Gündoğan, ülkedeki Paskalya tatilini fırsat bilip soygun gerçekleşt­irmiş, soygun dört gün sonra anlaşılmış­tı. Gündoğan’ın paraları çöp konteyneri­ne doldurup dışarıya çıkardığı belirlenmi­şti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? FRANKFURT ?? CemiO ALBAY
FRANKFURT CemiO ALBAY
 ?? ?? Yasemin Gündoğan
Yasemin Gündoğan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye